PANDUREVIĆU PREDLOŽEN PRITVOR ZBOG PUCNJAVE: Nukić pogođen sa četiri hica

S. MIŠLjENOVIĆ

24. 07. 2023. u 06:07

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora Kosti Pandureviću osumnjičenom za pokušaj ubistva Adija Nukića, u kafe baru "Moka".

ПАНДУРЕВИЋУ ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗБОГ ПУЦЊАВЕ: Нукић погођен са четири хица

PUCAO Kosta Pandurević foto MUP RS

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, osumnjičeni se tereti da se 19. jula ove godine oko 16.50 motociklom "KTM", bez registarskih oznaka, dovezao u Hilandarsku ulicu u Istočnom Novom Sarajevu, gde se zaustavio i pucao ka Nukiću.

- Iz vatrenog oružja, najverovatnije pištolja kalibra 9 mm, ispalio je sedam hitaca u pravcu A. N. koji se u tom trenutku nalazio ispred ugostiteljskog objekta "Kafe Moka". Tom prilikom A. N. je zadobio povrede opasne po život i to ustrelnu ranu u predelu abdomena i tri prostrelne rane u predelu natkolenice leve noge - saopštilo je OJT Istočno Sarajevo.

Dodaju da se osumnjičeni nakon toga motociklom udaljio prema Spasovdanskoj ulici i dalje u nepoznatom pravcu.

- Pritvor je predložen zbog opasnosti da će boravkom na slobodi osumnjičeni imati priliku i uticati na svedoke, te uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak. Takođe i zbog bojazni da će, ukoliko se nađe na slobodi, ponoviti izvršenje krivičnog dela ili učiniti drugo krivično delo - navode u Tužilaštvu.

Motocikl u šiblju

PODSETIMO, Pandurević je bio maskiran kacigom i pobegao je prema Jahorini. Na licu mesta pronađeno je sedam čaura, kalibra 9 mm, ali pištolj još nije pronađen. Policija je tokom istrage pronašla i motor korišćen u napadu, a koji je bio sakriven nedaleko od kuće osumnjičenog u šiblju i prekriven metalnim poklopcem.

Adi Nukić, koji je ranjen, uhapšen je u oktobru prošle godine u nastavku akcije "Rez" zbog sumnje u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima. Tada mu je određen pritvor, ali u aprilu ove godine je odlukom Suda BiH pušten na slobodu, kada su mu određene mere zabrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)