ZATVORIO SUDSKE POLICAJCE: Uhapšen vlasnik kladionice iz Rudog

S. MIŠLjENOVIĆ

17. 06. 2023. u 10:35

VULE Arsić iz Rudog, jedan od vlasnika kladionice i mesare u ovoj opštini, uhapšen je juče ujutro zbog sumnje da je u objektu firme zatvorio dvojicu sudskih policajaca koji su, po naredbi Osnovnog suda u Višegradu, došla da ga sprovedu na zakazano ročište, potvrđeno je "Novostima" u policiji RS.

ЗАТВОРИО СУДСКЕ ПОЛИЦАЈЦЕ: Ухапшен власник кладионице из Рудог

RUDO firma foto ustupljena fotografija

Prema nezvaničnim informacijama, Arsić je izazvao pravu dramu na imanju, kada je u krugu firme zatvorio sudske policajce, koji su došli da ga vode u sud, navodeći da se u ogradi objekta nalazi struja. Potom je automobilom pobegao i odazvao se na sud u Višegradu, gde je i uhapšen.

O svemu se oglasila i PU Foča, navodeći da je V. A. uhapšen oko 10.30 ispred Osnovnog suda u Višegradu, zbog sumnje da je počinio krivična dela protivpravno lišenje slobode i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

I ranije napadao


ARSIĆ se i ranije dovodio u vezu sa više krivičnih dela. Ovo mu nije prvi put da je nasrtao na službene osobe. U julu 2019. godine fizički je napao republičkog inspektora za zaštitu od požara, zbog čega je protiv njega podignuta optužnica zbog napada na službeno lice.

- U 8.20 dežurna služba PU Foča obaveštena je da su dva lica protivpravno lišena slobode od strane V. A. koji ih drži zatvorene o objektu u mestu Plane, opština Rudo, dok je u ogradi objekta puštena struja, čime su sprečeni da izađu iz objekta. Odmah po primanju prijave na lice mesta su upućeni policijski službenici - rekla je portparol PU Foča Svjetlana Govedarica.

Ona kaže da je o događaju obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, pod čijim se nadzorom preduzimaju mere i radnje na dokumentovanju krivičnih dela protivpravno lišenje slobode i spečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)