BIĆE KRVAV ĐURđEVDAN! OJT Banjaluka podiglo optužnicu protiv Dragana Plavšića

S. MIŠLjENOVIĆ

07. 06. 2023. u 07:00

OKRUŽNO javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Dragana Plavšića (48) iz Čelinca zbog pretnji smrću članovima svoje porodice kojima je slao uznemirujuće poruke da će ih iseći, zapaliti, i mnoge druge gnusne pretnje.

БИЋЕ КРВАВ ЂУРђЕВДАН! ОЈТ Бањалука подигло оптужницу против Драгана Плавшића

Foto: D. Pozderović

Plavšiću, koji je višestruki prestupnik, na teret je stavljeno krivično delo ugrožavanje sigurnosti za koje je zaprećena kazna od šest meseci do tri godine zatvora.

U optužnici se navodi da je dela počinio od 22. aprila do 30. aprila ove godine u Šnjegotini Srednjoj kod Čelinca. Prvo je, kako se navodi, došao do kuće B. B. i B. M. i nakon rasprave im pretio:

- "Ja sam rekao svome ocu da iznese stvari iz kuće njegovog oca, a moga deda, da ću je zapaliti, što sam i učinio, zatim isto sam saopštio i svom stricu B. P. nakon čega sam zapalio i pomoćne objekte, a sada to isto kažem i vama da iznesete stvari iz svoje kuće, jer ću i nju zapaliti".

Pet dana nakon svađe, Plavšić je preko "Mesendžera" kontaktirao i sina od B. B. i poslao mu preteću poruku u kojoj, izeđu ostalog, poručuje: "Čim te vidim iseći ću te. Pozdravi se sa svima, odrobijaću i tebe, tako sam odlučio. Đurđevdan će biti krvav, samo požuri"...

Dobro poznat policiji

INAČE, Dragan Plavšić je 2014. pravosnažno osuđen na sedam godina zatvora zbog razbojništva nad svojom taštom koju je, pred svojim tada maloletnim sinom, napao sa još jednim počiniocem. Ženu su pretukli i ukrali joj više od 3000 KM. Takođe, u julu 2011. je uhapšen nakon što je zapalio kuću svog oca, koja je izgorela do temelja.

Plavšić je, inače, više puta osuđivan zbog raznih razbojništava, dok je u Srbiji osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri