BEZ VRS NEMA NI SRPSKE: Milorad Dodik čestitao pripadnicima Vojske Srpske jubilej

V. N.

11. 05. 2022. u 22:28

SRPSKI član PBiH Milorad Dodik čestitao je pripadnicima Vojske Republike Srpske (VRS) i Trećeg pešadijskog puka Oružanih snaga BiH 12. maj - Dan VRS i 30 godina od njenog formiranja, ističući da je to jedan od najznačajnijih datuma u slavnoj istoriji srpskog naroda.

БЕЗ ВРС НЕМА НИ СРПСКЕ: Милорад Додик честитао припадницима Војске Српске јубилеј

Foto: V. Tripić

Povodom velikog jubileja, Dodik je istakao da bez Vojske RS ne bi bilo ni Republike Srpske, ni slobode. Dodik je naglasio da je Vojska, vođena hrabrošću, požrtvovanošću i patriotizmom, bila glavna okosnica u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu i garant opstanka Srpske.

- Treći pešadijski Republika Srpska puk nastavio je sa ponosom da neguje vrednosti Vojske RS i njihova dužnost je da čuvaju nasleđe hrabrih srpskih boraca koji su odbranili Republiku Srpsku i doneli joj slobodu - istakao je Dodik.

Dodik je rekao da je Vojska Srpske formirana 12. maja 1992. s ciljem da odbrani srpski narod i zato se danas sa posebnim pijetetom sećamo svih onih koji su za mir i slobodu koju danas uživamo, dali ono najvrednije što su imali - svoje živote, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

I premijer Srpske Radovan Višković čestitao je pripadnicima Vojske RS i Trećeg pešadijskog Republika Srpska puka 12. maj - Dan Vojske RS, ističući da je to jedan od najslavijih datuma naše novije istorije.

- Narod Srpske ima trajnu obavezu da baštini kulturu sećanja na VRS i ogromnu žrtvu koja je podneta da bismo danas živeli u slobodi. Tokom odbrambenog rata, Vojska je presudno uticala na formiranje Srpske u njenim današnjim granicama - naveo je Višković. nV. N.

U sastavu OS BiH

SKUPŠTINA srpskog naroda u BiH na zasedanju u Banjaluci 12. maja 1992. donela je odluku o formiranju Vojske RS. Postojala je od 12. maja 1992. do 1. januara 2006, nakon čega je ušla u sastav Oružanih snaga BiH. Kroz VRS je prošlo 210.000 boraca, a 23.801 pripadnik položio je život u ratu za odbranu Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a