DODIK: Sa Erdoganom i o mogućem, sastanku sa liderima tri stranke u BiH

S. M.

08. 11. 2021. u 17:07

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će sa turski predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom sutra razgovarati i o mogućnosti da se održi sastanak predsednika Turske, Srbije i Hrvatske sa liderama tri vodeće stranke u BiH, kako bi se stabilizovale prilike u BiH.

ДОДИК: Са Ердоганом и о могућем, састанку са лидерима три странке у БиХ

FOTO RTRS

Dodik je podsetio da od ranije postoji inicijativa da predsednici Turske, Srbije i Hrvatske - Erdogan, Aleksandar Vučić i Zoran Milanović, zajedno sa liderima tri vodeće stranke u BiH postignu dogovor koji će obezbediti napredak BiH.

-Taj susret je odbio lider SDA Bakir Izetbegović, a ja sam bio uveravan da on to hoće. Kada je sve bilo utanačeno i kada se trebao dogovoriti dan sastanka, onda je Izetbegović nazvao Milanovića i rekao da to nije dobra ideja. On želi da drži monopol, naglasio je Dodik, koji je i lider SNSD.

Dodik je novinarima u Istočnom Sarajevu rekao da je Erdogan čovek koji nije spreman da u BiH učini bilo šta što bi bilo štetno za Srbe i Hrvate.

-On je uvek za dogovor i zato imam poverenje. Zato i odlazim u Tursku da mu dodatno objasnim situaciju, a ne da se ponašam kao Izetbegović koji ne želi dijalog, dodao je Dodik.

Dodik je istakao da ceni Erdogana, da veruje u njegovu objektivnost i da će na sastanku ponovo razgovarati da se sastanak koji je ranije dogovaran i održi, te da se nada da će to i Erdogan podržati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a