RUSI UNIŠTILI TERORISTIČKU BAZU U SIRIJI: Veliki okršaj severoistočno od Palmire

Novosti onlajn

19. 04. 2021. u 22:09

SEVEROISTOČNO od sirijske Palmire teroristi su napravili zakamufliranu bazu, gde su formirane grupe za terorističke napade; avioni ruskih vazduhoplovnih snaga izvršili su napad na ove objekte, saopštio je zamenik načelnika Centra za pomirenje zaraćeniha strana u Siriji kontraadmiral Aleksandar Karpov.

РУСИ УНИШТИЛИ ТЕРОРИСТИЧКУ БАЗУ У СИРИЈИ: Велики окршај североисточно од Палмире

Foto: Arhiva

- Prema dobijenim informacijama, teroristi su napravili zakamufliranu bazu severoistočno od Palmire, gde su formirane borbene grupe za slanje i izvođenje terorističkih napada u različitim regionima zemlje, a takođe se proizvodile eksplozivne naprave ručne proizvodnje - rekao je Karpov na brifingu.

Karpov je dodao da su nakon potvrde lokacije o ovim objektima avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na njih izvršili vazdušne napade.

- Kao rezultat (napada)... uništena su dva skloništa, do 200 militanata, 24 pikapa sa teškim mitraljezima, kao i oko 500 kilograma municije i komponenata za izradu improvizovanih eksplozivnih naprava - precizirao je Karpov.

On je istakao i da teroristi u Siriji planiraju terorističke napade i napade na državne institucije u većim gradovima čiji je cilj destabilizacija situacije uoči predsedničkih izbora.

Prema njegovim rečima, teroristi se obučavaju u kampovima za obuku, koji se nalaze „na teritorijama koje ne kontrolišu sirijske vlasti, uključujući zonu El Tanf, koju kontrolišu Oružane snage SAD“.  

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)