LAVROV PORUČIO: Pričom o Navaljnom Zapad krije svoje probleme

Tanjug

18. 01. 2021. u 10:43

ЛАВРОВ ПОРУЧИО: Причом о Наваљном Запад крије своје проблеме

Foto: AP

IZJAVE zapadnih političara o povratku ruskog opozicionara Alekseja Navaljnoga u Rusiju za cilj imaju da odvrate pažnju od činjenice da je Zapad u velikoj ekonomskoj krizi, ocenio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

-Videli smo kako su se uhvatili za jučerašnje vesti za povratak Navaljnog u Rusiju. Prosto, možete osetiti koliko im je drago da kopiraju jedni drugima izjave - rekao je Lavrov, a preneo TAS S.

Šef ruske diplomatije je izjavio i da je zapadnjacima takođe drago jer misle da će raznim saopštenjima skrenuti pažnju sa najdublje krize "u kojoj se nalazi njihov liberalni model".

Lavrov smatra da zapadna elita pokušava da reši svoja unutrašnja pitanja tako što traži neprijatelje u Rusiji, Kini, Iranu i drugim državama.

-Naravno, nismo zadovoljni ovim trendom koji vidimo na Zapadu, kada ta elita pokušava da reši svoje probleme i ispuni ciljeve preko nesuglasica sa Rusijom, Kinom, Iranom, Severnom Korejom, Kubom, Venecuelom. Te zemlje su im vrlo dobro poznate - dodao je Lavrov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)