GEJTS O VAKCINAMA PROTIV KORONA VIRUSA: Probajte da izdržite i nosite maske! Imaćemo preko dve hiljade mrtvih

Novosti online

24. 11. 2020. u 14:22

SUOSNIVAČ Majkrosofta Bil Gejts veruje kako će gotovo sve vakcine za korona virusa biti delotvorne, otkrio je za CNN.

ГЕЈТС О ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА: Пробајте да издржите и носите маске! Имаћемо преко две хиљаде мртвих

Foto: EPA

Fajzerove i Modernine vakcine po prvim su podacima jako delotvorne, a Gejts tvrdi kako očekuje da ista stvar bude i sa vakcinama od AstraZeneca, Džonson i Džonsona, kao i te Novavaksa.

- Verujem da će se do februara pokazati da su sve te vakcine efikasne i sigurne. I dalje raste broj novozaraženih i očekuje se dalji rast sve do februara, a to bi u SAD-u moglo značiti preko dve hiljade mrtvih dnevno u tom periodu - rekao je Gejts pa se dotakao mera:

- Nosite maske. Pokušajte izdržati do proleća jer tada će vakcine zaista početi da smanjuju broj zaraženih, a pomoći će i promena vremena na toplije.

Neke vakcine imaju logističke probleme, poput Fajzerovog, koje se mora skladištiti na čak -75 stupeni Celzijusovih. Ipak, Gejts veruje kako će ti problemi biti rešiti.

- Morate se pobrinuti da se neka vakcina ne potroši uzalud, ali verujem da će se logistika već nekako rešiti. Mislim da će biti dovoljno ljudi koji će se odmah vakcinisati i i onda će oni privući ostale pa ćemo vremenom doći na taj nivo od 70 odsto i više onih koji su nam potrebni kako bismo sprečili širenje bolesti.

Za kraj, za CNN se dotakao i Dana zahvalnosti pa je otkrio kako će s nekim članovima porodice biti na video vezi kako bi smanjili broj onih koji se nalaze u istoj prostoriji zbog korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a