NIJE IZAZVALA NEŽELJENE EFEKTE Kineska vakcina pokazala se dobrom u prva dva istraživanja

Tanjug

16. 10. 2020. u 08:54

VAKCINA protiv korona virusa, koju razvija Institut za biološke proizvode iz Pekinga u prvim i srednjim testiranjima na ljudima, pokazala se da je dobra i da izaziva imuni odgovor, saopštili su danas istraživači.

НИЈЕ ИЗАЗВАЛА НЕЖЕЉЕНЕ ЕФЕКТЕ Кинеска вакцина показала се добром у прва два истраживања

Foto: Ilustracija AP Photo/Xinhua

Potencijalna vakcina BBIBP-CorV već je odobrena za hitni program namenjen radnicima i drugim ograničenim grupama ljudi koji se suočavaju sa visokim rizikom infekcije, prenosi Rojters.

Kako se navodi, da li uspešno štiti ljude od zaraze saznaće se nakon treće faze testiranja koja je trenutno u toku.

Ova vakcina je jedna od najmanje 10 u svetu koje su ušle u treću fazu testiranja, a četiri su izradili kineski naučnici.

Kako se navodi vakcina BBIBP-CorV nije izazvala neželjene efekte, već samo uobičajene blage reakcije i groznicu, kao i bol na mestu gde je primljena vakcina.

U prve dve faze istraživanja obavljene između aprila i jula, učestvovalo je 600 zdravih punoletnih osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RAISI SE OBRATIO NARODU: Ovo je poruka iranskog predsednika