DRAMATIČNO UPOZORENJE ZELENSKOG: Bićemo primorani da se povučemo

Novosti online

30. 03. 2024. u 10:46

UKRAJINSKE snage će morati da ustupe više teritorije Rusiji ako američka vojna pomoć uskoro ne stigne, upozorio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u svom najnovijem i najozbiljnijem pozivu Kongresu da usvoji paket od više milijardi dolara.

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ЗЕЛЕНСКОГ: Бићемо приморани да се повучемо

Foto: Printskrin

Administracija predsednika Džoa Bajdena pokušava da kroz Predstavnički dom progura paket međunarodne pomoći vredan 95 milijardi dolara, koji uključuje 60 milijardi dolara za Ukrajinu. Ovo traje više od mesec dana nakon što je usvojen u Senatu.

Zelenski je upozorio da je nedostatak pomoći dramatičan i da bi mogao da ugrozi velike ukrajinske gradove.

- Ako nema podrške SAD, to znači da nemamo protivvazdušnu odbranu, rakete Patriot, uređaje za ometanje elektronskog ratovanja, artiljerijske granate od 155 mm“, rekao je on za Vašington post tokom juče objavljenog intervjua. „To znači da ćemo se vraćati, povlačiti, korak po korak, malim koracima, dodao je Zelenski.

- Ako vam treba 8.000 metaka dnevno za odbranu linije fronta, a imate samo, na primer, 2.000 granata, nemate drugog izbora nego da radite manje, objasnio je on, rekavši da bi rešenje moglo da bude skraćivanje linije fronta.

- Ako se slomi front, Rusi bi mogli da napadnu velike gradove, upozorio je on.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" U BANjSKOM POLjU: Peti dan nestanka male Danke Ilić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?