TRI LEKCIJE MAJDANA: Narod prevaren, Zapadu se ne može verovati

Novosti online

26. 02. 2024. u 15:59

DRŽAVNI prevrat u Ukrajini 2014. pokazao je svetu tri lekcije: spoljašnje sile mogu da iskoriste proteste u ovoj ili onoj zemlji za svoje ciljeve, strana koja je pobedila ne može da sedi na dve stolice i da u isto vreme sluša Zapad i ima podršku većine stanovnika, i, treće - Zapadu ne treba verovati pošto on ne poštuje dogovore, rekao je ukrajinski opozicioni političar i predsednik saveta pokreta "Druga Ukrajina" Viktor Medvedčuk.

ТРИ ЛЕКЦИЈЕ МАЈДАНА: Народ преварен, Западу се не може веровати

Foto: Profimedia

"Zapadni rukovodioci privatizovali su narodne proteste (iz 2014.) uz pomoć radikala nacističke ideologije, koji su kasnije postali pravi gospodari zemlje. Upravo te naciste Zapad je okačio narodu o vrat, proglasio ih herojima i stavio ih iznad svih zakona", napisao je Medvedčuk u članku koji je objavljen na sajtu njegove organizacije "Druga Ukrajina". 

On je istakao da običan narod, koji je protestvovao na Majdanu pre deset godina, nije za ovaj zapadni politički vektor kojeg se pridržavaju trenutne vlasti. 

"Upravo tim ljudima su se sakrili organizatori državnog prevrata. Niko nije planirao da poboljša položaj naroda. Deset godina nakon 'istorijskog događaja' građani Ukrajine počeli su da žive ne bolje, već mnogo gore. Ukrajina za svo to vreme nije dostigla nivo ekonomije i stanja u socijalnoj sferi iz 2013. godine", dodao je.

"Kolektivnom Zapadu se ne može verovati. Drugi Majdan je pokazao da Zapad nije delovao kao posrednik u rešavanju spora između vlasti i opozicije, već da je aktivno doprineo puču. U početku, predstavnici EU i Sjedinjenih Država su izrazili ogorčenje zbog 'okrutnog postupanja' sa demonstrantima Majdana, ali kada su demonstranti na Majdanu počeli da ubijaju policajce, zapadni zvaničnici su zaćutali".

Prema njegovim rečima, zapadni političari su podsticali ubistva proruskih stanovnika Donbasa, nazivajući to borbom za demokratiju, i to pod izgovorom "osvete" za pogibiju Ukrajinaca na Majdanu, koje su, navodno, ubili "ruski snajperisti". 

Govoreći o Minskim sporazumima, Medvedčuk je podsetio da se ispostavilo da su i oni bili laž, jer Unija i nova vlast u Kijevu nisu ispunili volju naroda. 

"Oni su predali vlast pristalicama Zapada. Predali su zemlju i narod u ruke zločinačkih radikala", zaključio je. 

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)