NA INTERNETU VIDEO OTETE PORODICE: Jeziva svedočenja iz Izraela

E.V.N.

11. 10. 2023. u 11:52

Jezive priče o kidnapovanima pri napadu Hamasa na Izrael nastavljaju da se umnožavaju.

НА ИНТЕРНЕТУ ВИДЕО ОТЕТЕ ПОРОДИЦЕ: Језива сведочења из Израела

Foto: Tanjug/AP

Među 13 nestalih Francuza je i dvanaestogodišnji Eitan koji je, kada je započeo napad Hamasa, bio u skloništu sa porodicom u kibucu Nir Oz, nekoliko stotina metara od Gaze. Otac je povređen iz "kalašnjikova", a ostali su odvedeni kao taoci.

- Stavili su ih na motocikle, majku i dve kćerke na jedan, a Eitana na drugi - ispričala je zabrinuta Eitanova tetka Ajala Jahalomi Luzon, dok baka Ester dodaje da već tri dana niko ne zna šta je sa njim niti njegovim ocem.

- Ne znamo gde je, da li su ga teroristi odveli u Gazu, da li je ubijen - rekla je ona.

Francuskinja Galit, koja živi u kibucu Kisufim, na 15 kilometara od linije razgraničenja s Gazom, sa suprugom i jednom od kćerki, zatvorila se u sklonište. Njihovo skolonište imalo je tri barikade, a iza vrata čuli su teroriste kako ih traže. Nisu, srećom, uspeli da dođu do njih.

Ambasador Rusije u Tel Avivu Anatolij Viktorov potvrdio je da je jedan građanin Rusije poginuo prilikom napada Hamasa. Ruske diplomate i predstavnici Hamasa sada pregovaraju o oslobođenju desetine građana Izraela koji imaju dvojno državljanstvo, uključujući i rusko.

Nemačka je čak pokrenula istragu protiv pripadnika Hamasa zbog sumnje da su počinili krivična dela ubistvo, ubistvo iz nehata i uzimanje talaca.

I britanski državljani ostali su bez članova porodice koje je oteo Hamas.

- U subotu ujutro smo se probudili u šest ujutro uz zvuk alarma, jedan za drugim. Počeo sam da šaljem poruke svojoj porodici da vidim da li su u redu. Niko nije odgovorio. Četiri sata kasnije video sam na internetu snimak svoje rođake kako drži svoje dvoje dece okružene pripadnicima Hamasa - rekao je užasnuti Josi Snajder za Bi-Bi-Si.

Jedan italijanski bračni par nestao je posle napada Hamasa na južni Izrael, izjavio je italijanski ministar spoljnih poslova i zamenik premijera Antonio Tajani. - Možda su uzeti kao taoci - rekao je za Rai TV. Par je živeo u kibucu Be'eri, gde je pronađeno više od 100 tela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)