DOK popularnost Socijaldemokratske stranke (SPD) nemačkog kancelara Olafa Šolca kod nemačkih glasača opada mesecima, rejting desničarske Alternative za Nemačku (AFD) - raste. Dokaz za to je bila i prva pobeda koju je minulog vikenda ostvarila AfD na izborima u okrugu Zoneberg na istoku Nemačke, gde je kandidat ove partije Robert Saselman nadmašio rivala desnog centra Jurgena Kopera ostvarivši 52,8 odsto glasova u odnosu na protivničkih 47,2 procenta.

Komentari (4)

walter pravicek

27.06.2023. 07:07

Šolc opasno po život!Uradi nešto,jer do odkrivenog nacizma nije daleko.Bolje kuči mir nego pare u Ukrajinu.A Leopardi?Izgleda,da su to MAČIČI ne odrasle zveri.Nemačka kvaliteta?Ne vidimo toga na tom "mačetu"!

Surovi

27.06.2023. 10:23

U svetu više nije važna podela na levicu i desnicu. Po kriterijim prošlog veka sve je danas samo desnica. Relevantna je jedna druga podela, na neoliberalne globaliste iliti neokolonijaliste i antiglobaliste iliti suvereniste. Ovi prvi vladaju političkim zapadom, a ovi drugi čine ostatak sveta. Znam da je malo pojednostavljeno, ali to je suština.