UHAPŠEN NAPADAČ NA MAKRONA: Ispalio raketu vatrometa na predsednički helikopter

Novosti online

17. 06. 2023. u 21:00

FRANCUSKI organi bezbednosti uhapsili su mladića (20) osumnjičenog za pokušaj napada na predsednika Emanuela Makrona tako što je na njegov helikopter ispalio raketu za vatromet.

УХАПШЕН НАПАДАЧ НА МАКРОНА: Испалио ракету ватромета на председнички хеликоптер

Foto: Profimedia

Osumnjičeni je počinio napad za 27. april ove godine tokom posete francuskog predsednika departmanu Du povodom obeležavanja 175. godišnjice ukidanja ropstva u Francuskoj, objavili su mediji.

Tokom posete, demonstranti koji se protive reformi penzionog sistema okupili su se u tom mestu i pokušali da probiju kordon, dok je policija bacila suzavac.

Uhapšeni mladić osumnjičen je da je ispalio raketu vatrometa ka predsedničkom helikopteru dok je Makron napuštao lice mesta, navodi Figaro. Drugi francuski mediji tvrde da je u pitanju bila dimna bomba.

Napadač je uhapšen u svojoj kući i optužen za pokušaj uništavanja žandarmerijskog helikoptera, napad na službeno lice i predsednika.

Prema navodima francuskih medija, u tom incidentu nije bilo povređenih.

Mladić nije negirao incident i rekao je da želi da izrazi protest protiv kontroverzne penzione reforme koja je izazvala nerede širom Francuske.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Svađa na protestima u Beogradu oko LGBT zastave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)