"TO SU MOŽDA NEKI 'PROKLETNICI' KOJI SPASAVAJU SVET": Medvedev - "Proukrajinske grupe" su američka propaganda

Srna

09. 03. 2023. u 12:00

NAVODI medija o "proukrajinskoj grupi" koja stoji iza sabotaže gasovoda "Severnog toka" nisu ništa drugo do propaganda, istakao je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

ТО СУ МОЖДА НЕКИ ПРОКЛЕТНИЦИ КОЈИ СПАСАВАЈУ СВЕТ: Медведев - Проукрајинске групе су америчка пропаганда

FOTO: AP/Tanjug

- To je neuka američka propaganda - napisao je on na "Telegramu", komentarišući izveštaje zapadnih medija u kojima se za eksplozije gasovoda optužuje "proukrajinska grupa koja nije ni sa kim povezana".

On je naglasio da to mora da su "usamljeni rendžeri" koji se bore protiv "prokletih Moskovljana".

- Ili su to možda neki `prokletnici` koji spasavaju svet - napisao je Medvedev, aludirajući na film "Prokletnici" /Inglorious Basterds/ Kventina Tarantina iz 2009. godine.

Medvedev je ironično naveo da su "ti neki ljudi otišli, zaronili u more, digli u vazduh dve ogromne cevi na morskom dnu i nestali u zalasku sunca potpuno neprimećeno, u moru punom brodova NATO-a i prepunom međunarodnih sistema za praćenje".

On je naglasio da je "medijski film propao odmah nakon premijere, jer mu publika nije verovala i počela je da postavlja neprijatna pitanja zašto su uradili potpuno zaokret na prethodnoj verziji sa `ruskom vezom` i zašto Zapad aktivno insistira na tome da proukrajinska grupa nije povezana sa kijevskim režimom".

Prema njegovim rečima, odgovori su prilično jasni, imajući u vidu trenutno raspoloženje među Evropljanima koji su manje nego oduševljeni izgledima da plate više paketa sankcija, isporuke oružja Ukrajini, energetsku krizu i pad životnog standarda u nekada bogatim zemljama, preneo je TASS.

- Ako su gasovode digli u vazduh ukrajinski nacisti, a ne Rusija, koja je onda svrha podržavati ih ognjem i mačem, kao i sredstvima? - upitao je Medvedev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona