"SVE MIRIŠE NA MONSTRUOZAN ZLOČIN": Konfuzija nakon pisanja NJujork tajmsa o eksploziji na Severnom toku - okrivili proukrajinsku grupu

Novosti online

08. 03. 2023. u 07:24

MIHAILO Podoljak, pomoćnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, rekao je da Kijev "apsolutno nije umešan" u napade na gasovod Severni tok i da nema informacije o tome šta se dogodilo, nakon što je "Njujork tajms" objavio da su američke obaveštajne službe sugerisale da je napad izvela proukrajinska grupa.

СВЕ МИРИШЕ НА МОНСТРУОЗАН ЗЛОЧИН: Конфузија након писања Њујорк тајмса о експлозији на Северном току - окривили проукрајинску групу

Foto: Profimedia

- Bez sumnje, Ukrajina apsolutno nije umešana u ekscese na gasovodima - rekao je Podoljak za Rojters. "To nema ni najmanjeg smisla", naglasio je on.

On je dodao da Ukrajina nema informacije o tome ko je umešan, ali je rekao da možda treba okriviti napore Rusije da destabilizuje region.

U međuvremenu se oglasio i Kremlj. Oni su odgovorili na deo objavljenog članka koji kaže da nema dokaza da je vlada u Kijevu povezana sa grupom koja bi mogla da stoji iza napada.

- Očigledno je da autori napada žele da skrenu pažnju. To je očigledno koordinisan napad na medije - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za državnu novinsku agenciju RIA.

- Kako američki zvaničnici mogu bilo šta da pretpostave bez istrage - pita Peskov.

Peskov je rekao i da bi zemlje akcionari Severnog toka trebalo da insistiraju na hitnoj, transparentnoj istrazi.

- I dalje nam nije dozvoljeno da učestvujemo u istrazi. Samo pre nekoliko dana dobili smo informaciju o tome od Danaca i Šveđana - rekao je Peskov.

- Ovo nije samo čudno. Miriše na monstruozan zločin - dodao je Peskov.

BONUS VIDEO: OVAKO RUSI NAVODE DRONOVE KAMIKAZE NA NEPRIJATELjSKE POLOŽAJE - Novi snimak MO Rusije iz borbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)