"NEMA RAZGOVORA SA NEPRIJATELJEM": Oštar odgovor Pjongjanga Americi i Južnoj Koreji

Novosti onlajn

10. 10. 2022. u 15:46

DEMOKRATSKA Narodna Republika Koreja (DNRK) ne vidi smisao u pregovorima sa SAD i Južnom Korejom, izjavio je lider te zemlje Kim Džong Un.

НЕМА РАЗГОВОРА СА НЕПРИЈАТЕЉЕМ: Оштар одговор Пјонгјанга Америци и Јужној Кореји

Foto AP

U izveštaju koji je u ponedeljak objavila severnokorejska državna novinska agencija KCNA, navodi se da je Kim rekao da „ neprijatelji još uvek pričaju o dijalogu i pregovorima dok nam predstavljaju vojne pretnje. On je dalje izjavio da Pjongjang nema „o čemu da razgovara sa našim neprijateljima, a mi ne osećamo potrebu da to radimo.”

Prema KCNA, Kim je naglasio da treba poslati jasan signal nacijama koje eskaliraju situaciju u regionu.

Govoreći tokom inspekcije vežbi jedinica za taktičke nuklearne operacije održane od 25. septembra do 9. oktobra, on je istakao da će DNRK pažljivo pratiti „ nestabilnu bezbednosnu situaciju na Korejskom poluostrvu i sve vojne poteze neprijatelja. ”

Pjongjang će preduzeti "sve vojne protivmere, ako bude potrebno", rekao je Kim.

Komentarišući višestruka lansiranja balističkih projektila od strane severnokorejske vojske poslednjih nedelja, u izveštaju KCNA se navodi da je odluka o njihovom izvođenju doneta krajem septembra kao odgovor na velike vojne vežbe SAD i Južne Koreje. Rečeno je da je ispaljivanje raketa, uključujući i onu koja je preletela Japan i sletela u Tihi okean prošlog utorka, bila test sposobnosti Pjongjanga za odvraćanje.

Kim je upozorio da će "neodgovorno zaoštravanje situacije od strane režima SAD i Južne Koreje " izazvati još snažniji odgovor Severne Koreje.

On je ponovio da nuklearne borbene snage zemlje ispunjavaju ulogu odbrane „dostojanstva, suvereniteta i prava na opstanak DNRK.”

Krajem septembra, SAD, Južna Koreja i Japan započele su zajedničku vežbu protiv podmornica u Japanskom moru – prvu takvu vežbu od 2017. Na manevrima je prikazan nosač aviona na nuklearni pogon USS Ronald Regan zajedno sa još tri ratna broda. Japan je predstavljao razarač klase Asahi, dok je Južna Koreja rasporedila razarač Menmu Veliki - preneo je RT.

BONUS VIDEO:

UKRAJINA: Snimci posle raketnog napada na Kijev

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)