SALIVEN UPOZORAVA KINU: Biće posledica ako Peking pomogne Moskvi

Tanjug

13. 03. 2022. u 16:39

AMERIČKE vlasti upozorile su Peking da će biti posledica ako Kina pokuša da pomogne Rusiji da nadoknadi gubitke od zapadnih sankcija, izjavio je danas savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

САЛИВЕН УПОЗОРАВА КИНУ: Биће последица ако Пекинг помогне Москви

FOTO: EPA

-Pažljivo pratimo u kojoj meri Kina zapravo pruža materijalnu i ekonomsku podršku Rusiji. Preneli smo Pekingu da nećemo tolerisati niti dozvoliti bilo kojoj zemlji da pokuša da nadoknadi Rusiji njene ekonomske gubitke od zapadnih sankcija, rekao je Saliven u intervjuu za Si-En-En i dodao da bi to imalo posledice po Kinu.

Istovremeno, on je odbio da odgovori na pitanje da li su SAD spremne da uvedu ograničenja Pekingu ako pokuša da pomogne Rusiji da nadoknadi ekonomske i finansijske gubitke od sankcija koje su uvele SAD i njihovi saveznici, preneo je Sputnjik.

Saliven je, takođe, napomenuo da američka vojska ne učestvuje u borbenim dejstvima na teritoriji Ukrajine i da neće biti upućena u tu zemlju.

-Američka vojska neće učestvovati u operacijama u Ukrajini. Ona sada nije tamo, ali mi ćemo zaštititi svaki pedalj teritorije NATO, istakao je on.

Ranije je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan izjavio da će Kina zaštititi svoje kompanije i ljude koji su se našli pod pretnjom američkih sankcija zbog trgovine sa Rusijom.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina