POSLE 70 GODINA: Tata grupa ponovo vlasnik Er Indije

Tanjug

28. 01. 2022. u 00:58

INDIJSKA Tata grupa preuzela je danas kontrolu nad državnim prevoznikom Er Indijom, povrativši vlasništvo nad tom avio-kompanijom posle skoro 70 godina.

ПОСЛЕ 70 ГОДИНА: Тата група поново власник Ер Индије

EPA/EFE

Konglomerat Tata, aktivan u nizu sektora od auto-indistrije do čelika, u oktobru je pobedio na tenderu za preuzimanje Er Indije, prema sporazumu vrednom 2,4 milijarde dolara, izveštava Rojters.

Time je okončana jednogodišnja bitka premijera Naredne Modija za privatizaciju finansijski posrnule avio-kompanije, koja se održavala na površini korišćenjem sredstava poreskih obveznika.

Transakcija za preuzimanje Er Indije završena je danas tako što je vlada dobila oko 360 miliona dolara kapitala, a Tata je preuzela više od dve milijarde dolara duga kompanije, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Ugovor uključuje tri preduzeća - Er Indiju kao prevoznika sa ful servisom, njenu niskotarifnu podružnicu Er Indiju Ekspres, i firmu AI Sats koja pruža aerodromske i kargo usluge.

Kupovina Er Indije koja je opterećena dugovima omogućiće Tati momentalni pristup dragocenim pravima letenja i aerodromskim slotovima, ali rukovodioci u avio-industriji kažu da će borba za finansijski preokret i vraćanje kvaliteta usluga tog prevoznika na nekadašnji visok nivo biti teška.

Avio-kompanija, čija je maskota maharadža, nekada je bila poznata po svojim raskošnim putničkim kabinama u avionima i vrhunskoj usluzi, za šta se zalagao njen osnivač JRD Tata. Er Indija je osnovana 1932. godine, a nacionalizovana je 1953.

BONUS VIDEO: DAN KADA JE KONAČNO ZATVOREN ČERNOBILj - Posledice nuklearne katastrofe trajaće 24.000 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!