NOVI TALAS KOVIDA "GALOPIRA" FRANCUSKOM: Savet odbrane zaseda u Jelisejskoj palati, uskoro odluka o borbi sa pandemijom

G. Čvorović - Od stalnog dopisnika: PARIZ

06. 12. 2021. u 07:16

VIŠE od 42 hiljade novih slučajeva zaraze korona virusom zabeleženo je u nedelju u Francuskoj, uoči Saveta odbrane na kome će u ponedeljak u Jelisejskoj palati vlasti razmatrati kako da se dalje bore sa galopirajućim talasom kovida.

НОВИ ТАЛАС КОВИДА ГАЛОПИРА ФРАНЦУСКОМ: Савет одбране заседа у Јелисејској палати, ускоро одлука о борби са пандемијом

Foto. AP

U proseku, u proteklih nedelju dana dnevno se zaražavalo 42 hiljade ljudi, u odnosu na 28.000 pre nedelju dana, dok se pre mesec dana ovaj broj kretao oko 6 hiljada. Za jedan dan, na reanimaciju je primljeno 70 najtežih bolesnika, a ukupni broj ljudi na intezivnoj nezi iznosi 2.066. U bolnicama se od kovida leči 11 i po hiljada ljudi.

Prvu dozu vakcine primilo je 52 miliona ljudi, a drugu 51 milion, što iznosi oko 77 odsto ukupne populacije, odnosno čak blizu 90 odsto onih koji mogu da je prime, tj. stariji su od 12 godina. Jedna od tema na Savetu odbrane biće mogućnost vakcinisanja dece uzrasta od 5 do 11 godina. Od 4. decembra do danas čak 10 miliona odraslih primilo je treću dozu. Ona će biti neophodna svima od 15. januara, da bi im sanitarna propusnica bila validna.

Zbog visokog stepena vakcinisanja pritisci na bolničke kapacitete su daleko manji nego u prethodnim talasima, iako ima veliki broj zaraženih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)