U AUSTRIJSKIM BOLNICAMA SE VEĆ VRŠI TRIJAŽA: Jedinice intenzivne nege tokom pandemije nikada nisu bile tako pune kao danas

Tanjug

01. 12. 2021. u 09:29

MINISTAR zdravlja Austrije Volfgang Mikštajn potvrdio je da se, zbog velikog broja hospitalizovanih od koronavirusa, u bolnicama u toj zemlji već sprovode trijaže bolesnika.

У АУСТРИЈСКИМ БОЛНИЦАМА СЕ ВЕЋ ВРШИ ТРИЈАЖА: Јединице интензивне неге током пандемије никада нису биле тако пуне као данас

Foto: AP

Mikštajn je u parlamentu kazao da se ne odlažu samo lakše operacije, već i operacije obolelih od raka.

Lekari, prema njegovim rečima, moraju odlučiti koji pacijent će dobiti krevet na intenzivnoj nezi, jer su te jedinice preopterećene.

Lokdaun, kaže, u međuvremenu je počeo da deluje, ali i dalje je broj novozaraženih na veoma visokom nivou, a situacija u bolnicama je dramatična.

- Jedinice intenzivne nege tokom pandemije nikada nisu bile tako pune kao danas - podvukao je Mikštajn.

Ukazao je da je popunjenost kapciteta intenzivne nege, sa 624 pacijenta, jasno prešla nivo od 30 odsto.

On očekuje da će u naredne dve nedelje kapaciteti biti dodatno preopterećeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu