RUSKI PARFEM S MIRISOM BORBENOG AVIONA: Kombinuje note stakla, kože i metala

D. D. S.

17. 11. 2021. u 14:28

U RUSIJI je lansiran miris u čast najsavremenijeg borbenog aviona "šah-nat" pete generacije, upotpunjen notama stakla i metala, otkriveno je na sajmu u Dubaju. Prema Rosteku, državnom konglomeratu koji ulaže u odbrambenu industriju, parfem je kreiran specijalno za međunarodnu premijeru novog ruskog aviona.

РУСКИ ПАРФЕМ С МИРИСОМ БОРБЕНОГ АВИОНА: Комбинује ноте стакла, коже и метала

Foto Tanjug/AP

- Note mirisa kombinuju mirise stakla, prirodne kože i metala koji se koriste u konstrukciji trupa aviona, motora i kokpita - otkrio je Rostek, napominjući da su parfimeri koristili originalne uzorke iz aviona, u kombinaciji sa svetlim nijansama kleka, pačuli i hrastova mahovina.

Sama bočica parfema je u obliku crne viteške šahovske figure. "Šah-mat" je laki, jednomotorni taktički lovac pete generacije, koji je prvi put predstavljen na aeromitingu MAKS-2021 u julu ove godine. Avion je dizajniran da bude prikriven i sposoban da radi u skoro svim vremenskim uslovima, a leti brzinom do 1,8 maha.

- Parfem naglašava pouzdanost i modernost aviona, kao i njegovu spremnost da radi u svim uslovima, pod užarenim pustinjskim suncem, u suptropskim i planinskim predelima, kao i na krajnjem severu i tropima, što odražava veliki izvoz potencijal i prilagodljivost mašine - saopštila je korporacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna