NA REDU TINEJDŽERI: Grčka počinje vakcinaciju mladih od 15 do 17 godina

Tanjug

12. 07. 2021. u 18:53

GRČKA će ove nedelje započeti vakcinaciju tinejdžera starih od 15 do 17 godina protiv korona virusa, saopštile su danas vlasti, dok broj novozaraženih u zemlji nastavlja da raste.

НА РЕДУ ТИНЕЈЏЕРИ: Грчка почиње вакцинацију младих од 15 до 17 година

Foto AP

Sezona turizma, koji je od ključnog značaja za Grčku, je u toku, a premijer Kirjakos Micotakis trebalo bi da najavi obaveznu vakcinaciju radnika u određenim sektorima, poput zdravstva, kao i nova ograničenja radi sprečavanja širenja virusa, preneo je Rojters.

Osvrćući se na one starosti od 15 do 17 godina, šefica grčkog odbora za vakcinaciju, Marija Teodoridu, rekla je da je rizik od bolesti u tim godinama mali, ali stvaran.

Glavna karakteristika ove starosne grupe je, međutim, da šire virus na svoju okolinu, što bi moglo da uključi ranjive ili nevakcinisane osobe.

Ova zemlja sa 11 miliona stanovnika do sada je dala više od 5.200.000 prvih doza vakcina, a oko 41 odsto opšte populacije je potpuno vakcinisano, izjavio je Marios Temistokleus, generalni sekretar zadužen za vakcinaciju.

Pokušavajući da privoli što više ljudi da se vakcinišu, vlada je ponudila podsticaje, uključujući gotovinu i besplatne mobilne podatke za mlade, kako bi povećali stopu do 70 procenata do jeseni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)