SCENARIO TREĆEG SVETSKOG RATA: Američki ekspert opisao strategiju NATO-a za pobedu nad Rusijom

Novosti online

11. 06. 2021. u 09:59

SAD i njihovi saveznici u NATO-u moći će da pobede u slučaju mogućeg rata sa Rusijom ukoliko iskoriste čitav arsenal mogućnosti, piše za časopis „Nešenal interest“ ekspert Kris Ozborn.

СЦЕНАРИО ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА: Амерички експерт описао стратегију НАТО-а за победу над Русијом

Foto: Depositphotos

Autor smatra da je za pobedu neophodan sledeći uslov – ne samo komandanti i vojnici, već i čitave borbene platforme moraju da komuniciraju jedni sa drugima.

Ozborn je naveo i primer: poljski lovac sreće ruske brodove na Baltičkom moru, šalje koordinate američkom razaraču koji odmah kreće u susret protivniku i napada ga protivbrodskim raketama. Ovu taktiku ratovanja trenutno razmatra Pentagon zajedno sa zapadnim saveznicima.

Za borbene operacije u punom obimu potrebno je maksimalizovati upotrebu veštačke inteligencije i umrežavanje. Takva komunikacija može doneti pobedu saveznicima. Ciljevi se moraju brzo identifikovati i odmah gađati kako bi se postigla strateška prednost, istakao je Ozborn.

Sjedinjene Američke Države nameravaju da prošire program razmene podataka i u njega uključe saveznike u NATO-u. Takva saradnja će se smatrati glavnim taktičkim ciljem rata. Amerikanci i njihovi saveznici suočeni su sa zadatkom sinhronizacije različitih komunikacionih sistema u jedinstvenu celinu.

- Cilj ovih napora je da se proširi multidomenska i sve šira mrežu komunikacija koja povezuje američke službe sa saveznicima Vašingtona u NATO-u - naglasio je autor članka.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Marko Maksimilion

11.06.2021. 11:20

Malo morgen!! Mozete sanjati da cete ikad Rusijom, pogotova sad sa Kinom, vladati! Lepe su to bajke a vase alijanse i sve ostalo nisu vredne papir na kom su napisane!!