HRVATI PREKRSTILI ĆEVAPE: Omiljeno balkansko jelo dobilo urnebesan naziv - društvene mreže gore

Novosti onlajn

01. 10. 2021. u 16:31

JEDAN restoran na Kajzerici u Zagrebu predstavio je javnosti “potpuno novi” gastronomski specijalitet – mljevenike, a nakon što je ova vest “protutnjala” društvenim mrežama i internet portalima, u javnosti su počeli da se nižu najrazličitiji komentari.

ХРВАТИ ПРЕКРСТИЛИ ЋЕВАПЕ: Омиљено балканско јело добило урнебесан назив - друштвене мреже горе

Foto: I.Mitić

Naime, jedan restoran u susednoj Hrvatskoj predstavio je redovnim i potencijalnim mušterijama novo jelo iz svoje ponude. Jedini problem jeste taj što je reč o svima poznatom specijalitetu – ćevapima. Ipak, vlasnik ovog restorana je zajedno sa svojim osobljem došao na ideju da ćevapre preimenuje u “mljevenike”.

– S obzirom na to da se BiH smatra zemljom ćevapa, odlučili smo da pokrenemo nešto što bi baš bilo naše – hrvatsko. Da ne bismo uvredili ljude iz susedne države i nazvali ćevapima, odlučili smo da napravimo – mljevenike – rekao je za hrvatski portal 24sata, Domagoj Delač, vlasnik ovog ugostiteljskog objekta i podelio sa javnošću “malu kulinarsku tajnu”:

– Kod nas će se mljevenici sastojati od svinjetine i junetine, u razmeri u kojoj će prevladavati junetina, ali će svinjski but dati dovoljno masnoće da mljevenik bude poprilično sočan – istakao je on.

Nakon njegove izjave, društvene mreže su se bukvalno usijale!

– Nego, nešto kontam… Ako im je po novoj nomenklaturi ćevap mljevenik, je li pljeskavica mljevenica ? – zapitao se jedan korisnik Tvitera, a i ostali komentari su se kretali od šaljivih, do ironičnih:

– Ako je ćevap u Hrvatskoj mljevenik, onda je burek – štrukli s mesom.

– Ćevapi ulaze sad na mala vrate svetskog džetseta… Trebao im je rebranding – napisao je u neverici jedan muškarac.

Da li je u pitanju marketinški trik, ili zaista ograđivanje od suseda, nije nam poznato, ali je ova vest do suza nasmejala javnost.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

(Objektiv)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!