PONOVO NA SCENI "GRAND HOTEL": Baletska predstava na majskom repertoaru u "Madlenijanumu"

V.V.S.

20. 05. 2021. u 17:42

SAVREMENI plesni komad pod naslovom "Grand Hotel", čija je premijera bila 1. aprila ove godine, opet je pred publikom "Madlenianuma" - u četvrtak 20. maja na programu je zemunskog teatra.

ПОНОВО НА СЦЕНИ ГРАНД ХОТЕЛ: Балетска представа на мајском репертоару у Мадленијануму

Madlenijanum

Predstava, u koreografiji Aleksandra Ilića i režiji Aleksandra Nikolića, bavi se trenutkom u kome se srećemo sa svojom sudbinom, kao i preispitivanjem likova zatvorenih u prostoru jednog hotela. U predstavi se pojavljuju recepcioner, sobarica i bračni par koji bi da odsedne u hotelu, a njihovi odnosi i ukrštena kretanja pokreću misli.

Zapravo, autori nam sugerišu stav da samo od nas zavisi kako ćemo iskoristiti svoj trenutak na zemlji, šta ćemo učiniti sa sobom i svojom okolinom. Postavlja se i pitanje šta bi se dogodilo kada bi vreme i prostor mogli da se vrate unazad,kada bismo propustili neki susret i kada nikada ne bismo sreli najboljeg prijatelja, oca, ljubavnicu? - pita se reditelj predstave Aleksandar Nikolić.

Muziku je uradila Ana Krstajić, scenografiju Žorž Draušnik, a kostim Aleksandra Karović. Igra internacionalna ekipa umetnika Mojca Majcen (Slovenija), Branko Mitrović (BIH), Jakša Filipovac(Srbija) i Ognjen Vučinić (Hrvatska).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna