PUTEVIMA PRIJATELJSTVA SRBIJE I VENECUUELE: Izložba poštanskih maraka oduševila ministra Ivana Hila Pinta

D.B.M.

18. 07. 2023. u 16:08

IZLOŽBA "Putevima prijateljstva i filatelije - Srbija i Venecuela" na Pravnom fakultetu osvojila je srce ministra inostranih poslova Venecuele Ivana Hila Pinta.

ПУТЕВИМА ПРИЈАТЕЉСТВА СРБИЈЕ И ВЕНЕЦУУЕЛЕ: Изложба поштанских марака одушевила министра Ивана Хила Пинта

Adligat

Na izložbi, koju je organizovao "Adligat" u saradnji sa Poštom Srbije, prikazana je najznačajnija i najveća zbirka venecuelanske filatelije u regionu koja se nalazi u Muzeju knjige i putovanja.

- Prikazan je samo deo naše zbirke, pošto se u Adligatu nalazi oko 700 različitih venecuelanskih izdanja. Deo prikazanih maraka sakupio je Vlada Šestan, šef kabineta Josipa Broza i jugoslovenski ambasador, deo je pripadao Milanu Vukosu, ministru kulture, direktoru RTS-a i ambasadoru Jugoslavije u Venecueli, a deo je iz moje porodične zbirke - izjavio je Viktor Lazić, počasni predsednik "Adligata".

Ministar Ivan Hil Pinto nije krio oduševljenje izložbom, koja je postavljena ispred konferencijske sale u kojoj je ministar pred mnogobrojnim profesorima i studentima prava održao predavanje "Spoljna politika Bolivarske Republike Venecuele i društveni uticaj jednostranih prinudnih mera".

Na izložbi su prikazane i prve srpske poštanske marke, prva marka štampana 1866. godine sa likom kneza Mihaila Obrenovića, marke iz doba kralja Milana i kralja Aleksandra Obrenovića, uključujući takođe marke iz 1882. godine i marke kralja Milana sa greškom.

Autori izložbe su Viktor Lazić, Jovana Trajković, a srpske zbirke Jovan Ašler.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!