"CIGANI LETE U NEBO" NA SCENI 350 PUTA: Jubilarno izvođenje jednog od najpopularnijih mjuzikala na Terazijama

V.V.S.

20. 04. 2023. u 13:24

ANSAMBL mjuzikla "Cigani lete u nebo" proslaviće u četvrtak, 27.aprila, jubilarno - trista pedeseto izvođenje!

ЦИГАНИ ЛЕТЕ У НЕБО НА СЦЕНИ 350 ПУТА: Јубиларно извођење једног од најпопуларнијих мјузикала на Теразијама

foto D.Tonković

Na sceni Pozorišta na Terazijama predstava je premijerno izvedena u režiji Vladimira Lazića, 17. aprila 2004. godine i od tada se uvek igra pred prepunom salom kako na matičnoj, tako i drugim scenama širom zemlje i van nje.

Iako na početku svog scenskog života ovaj naslov nije "ohrabrila" pozorišna kritika, on je rastao i transformisao se u vrlo specifičnu energiju ansambla koji sa sve većim žarom izvodi najlepše ruske pesme Jevgenija Doge oslikavajući jednu od najpoznatijih ljubavnih priča, ali baveći se i pitanjem granice slobode, ponosa i društvenih normi.

Tokom gotovo dve decenije izvođenja, menjali su se i učesnici u predstavi, a najveću promenu predstava je doživela početkom 2020. godine. Naime, Ivan Bosiljčić i Milena Vasić su posle šesnaest godina predali uloge mlađim kolegama sa željom da nastave uspeh ove predstave u godinama koje slede. Nikola Šurbanović preuzeo je ulogu čuvenog kradljivca konja Lojka Zobara, a posle velike audicije, uloga Rade dodeljena je Mioni Marković i Oliveri Dragičević (u ravnopravnoj alternaciji).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)