SUTRA JE SVETSKI DAN ŠALE, ALI I VELIKO FINALE 31. ZLATNE KACIGE: Karikaturisti u Kruševcu se okupljaju na Čkaljin rođendan

S.BABOVIĆ

31. 03. 2023. u 11:11

PRVI april je Svetski dan šale, ali u Kruševcu se obeležava i kao rođendan velikog glumca, Kruševljanina Miodraga Petrovića Čkalje i kao finale 32. Međunarodnog festivala humora i satire „Zlatna kaciga“.

СУТРА ЈЕ СВЕТСКИ ДАН ШАЛЕ, АЛИ И ВЕЛИКО ФИНАЛЕ 31. ЗЛАТНЕ КАЦИГЕ: Карикатуристи у Крушевцу се окупљају на Чкаљин рођендан

Foto:KCK

Cela subota biće u znaku tradicionalnog festivala, čija završnica počinje u Klubu KCK od 17 sati master-klas radionicom karikature i dodelom priznanja „Klasovo majstorsko pero“ Dušanu Ludvigu.

Izložba nagrađenih karikatura i radova koji su ušli u ovogodišnji izbor festivalskog konkursa biće otvorena od 19 sati u Galeriji KCK, dok će sat vremena kasnije, u Bioskopu „Kruševac“ biti dodela nagrada najboljim karikaturistima, autorima pisanih formi, dobitniku nagrade „Rade Brka“, specijalnih priznanja "Vitez od Čarapanije“ - Ser Hardi i nagrade za životno delo.

- Festival humora i satire jedan je od najznačajnijih srpskih festivala u ovoj oblasti, afirmiše humorno-satirično stvaralaštvo i okuplja više stotina karikaturista i pisaca iz zemlje i inostranstva - podvlače organizatori u Kulturnom centru Kruševac.

31. „Zlatnu kacigu“ zatvoriće Pozorište „Slavija“, sa komedijom „Ima nešto što bi trebalo da znaš“ u režiji Miloša Lalovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!