„TOMIN ŠEŠIR“ ZA BRANISLAVA BRKIĆA: Samit fotografa sa prostora bivše Jugoslavije

I. M.

07. 10. 2022. u 16:04

Predsednik Foto saveza Srbije i jedan od najnagrađivanijih fotografa regiona Branislav Brkić dobitnik je prestižne nagrade „Tomin šešir“ na 12. Smotri fotografa bivše Jugoslavije.

„ТОМИН ШЕШИР“ ЗА БРАНИСЛАВА БРКИЋА: Самит фотографа са простора бивше Југославије

foto: LKC

Brkiću je priznanje dodeljeno za seriju fotografija pod nazivom „Sibirska Tofalarija – život u izolovanim selima“. Nagrada smotre koju 12 godina zaredom organizuju Foto klub Leskovac i Leskovački kulturni centar nosi ime po doajenu jugoslovenske i srpske fotografije Tomislavu Peterneku.

- Drago mi je što sam u društvu kolega koji su dobili „Tomin šešir“. Sve ovo je vrlo iznenađujuće za mene. Boravak u izolovanim sibirskim selima bio je važan u mom životu. Do tamo nije bilo lako doći, ali nisam propustio priliku koja mi se ukazala – istakao je Brkić koji se leskovačkoj publici predstavio svojom samostalnom izložbom.

U Leskovačkom kulturnom centru otvorene su i kolektivne izložbe prošlogodišnjih i ovogodišnjih učesnika smotre na kojoj je zastupljeno oko 40 eminentnih fotografa regiona. Oni će osim Leskovca posetiti i Pirot gde se samit nastavlja obilaskom znamenitosti tog grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a