JORGOS DALARAS OTVARA "GITAR ART FEST": Početak uz buzuki

D. B. M.

17. 05. 2022. u 10:30

JEDAN od najvećih festivala klasične gitare u svetu, "Gitar art" počinje večeras, koncertom proslavljenog grčkog pevača Jorgosa Dalarasa u "MTS dvorani" u Beogradu.

ЈОРГОС ДАЛАРАС ОТВАРА ГИТАР АРТ ФЕСТ: Почетак уз бузуки

Foto: Promo

Na putovanju u Grčku kroz muziku buzukija i rebetika, legendarnog pevača iz Pireja pratiće ansambl od 16 najboljih grčkih muzičara, među kojima su poznate pevačice Violeta Ikari i Aspasia Stratigu.

Drugo veče festivala pripašće premijeri dela From Balkans with love brazilskog kompozitora Haimea Zenamona koje će u Narodnom pozorištu izvoditi gitaristi Dimitri Ilarionov, Julija Trinčuk, Pavle Filipović, Vojin Kocić, Alberto Mesirka i Petar Čulić, zatim će harmonikaški orkestar "Akordeonista" iz Kragujevca izvesti "Koncert za orkestar, bandeneon i gitaru" Astora Pjacole.

U Kolarčevoj zadužbini 19. maja nastupiće Tamara Jokić, a pratiće je bend njenog producenta i gitariste Havijera Limona i portugalska fadistkinja Sara Koreja. Završne večeri GAF-a 21. maja u "MTS dvorani" će biti uručene festivalske nagrade, a potom će koncert održati gitarista Miroslav Tadić, uz koga će nastupiti pevač Božo Vrećo, violinistkinja Ivet Holcvart, i gitaristi Branko Jovanović i Đusi Kovač.

- Miroslav je nesvakidašnje dobar umetnik i čovek. Hteli smo da posvetimo jedno veče njemu jer je uvek dolazio sa Vlatkom Stefanovskim i Radetom Šerbedžijom - rekao je Boško Radojković, osnivač i direktor GAF-a na jučerašnjoj konferenciji za novinare, na kojoj su govorili i španski ambasador Raul Bartolome Molina, zamenica direktora Italijanskog instituta Frančeska Kalamara, Radovan Jokić, pomoćnik ministra kulture i Maja Španjević, predstavnica ambasade Portugala u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave