FILM "DESET U POLA": Srpska premijera na 27. Festivala autorskog filma u Kombank dvorani

V.V.S.

17. 11. 2021. u 17:03

U OKVIRU programa 27. Festivala autorskog filma (FAF), novi film oskarovca Danisa Tanovića "Deset u pola" sa Brankom Đurićem Đurom i Izudinom Bajrovićem u glavnim ulogama, imaće srpsku premijeru u nedelju, 28. novembra u Kombank dvorani.

ФИЛМ ДЕСЕТ У ПОЛА: Српска премијера на 27. Фестивала ауторског филма у Комбанк дворани

KomunikArt

Radnja filma događa se u Sarajevu, u maju ove godine. Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak - dolazi leto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede "najbolje ćevape u Sarajevu", on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i celog grada. Gde se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?

Posle premijere na Festivalu autorskog filma, film "Deset u pola" prikazivaće se u bioskopima u Srbiji i regionu, kao i u većim evropskim gradovima od 2. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!