MEĐUNARODNI FESTIVAL "SINERGIJA": U Novosadskom pozorištu od 6. do 12. decembra

V.V.S.

12. 11. 2021. u 16:29

U NOVOSADSKOM pozorištu (Ujvidki Sznhz) najavljen je četvrti Međunarodni pozorišni festival Synergy WTF, koji će se u ovom teatru održati od 6. do 12. decembra.

МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ СИНЕРГИЈА: У Новосадском позоришту од 6. до 12. децембра

Foto: Narodno pozorište

O programu ovogodišnjeg festivala i koliko je on značajan za predstavljanje jezičkih, etničkih, ali i drugih manjina za grad Novi Sad, govorili su direktor Novosadskog pozorišta Valentin Vencel, član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, predstavnik Fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture" Lazar Jovanov, kao i član organizacionog tima Tibor Devai.

- Synergy je najpre zamišljen kao festival profesionalnih pozorišnih trupa koje delovanjem na jeziku manjinske zajednice u zemlji iz koje dolaze stvaraju autentičan umetnički izraz. Međutim, kroz nekoliko izdanja koncept festivala se prirodno proširio i preoblikovao, pa su sada i produkcije koje se bave određenom manjinskom problematikom (premda ih ne izvode manjinski teatri), rado viđene na programu festivala - istakao je direktor pozorišta Valentin Vencel, predstavljajući program kao i delatnost gostujućih trupa iz Nemačke, Rumunije, Mađarske, Hrvatske i Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna