"ŠTA SAM DRUGO MOGLA..." Ispovest devojčice (12) koja je optužila očuha za silovanje na zadnjem sedištu automobila

E. V. N.

23. 08. 2020. u 23:19

MILENKO N. (30) iz Banovog Polja uhapšen je juče u zoru, zbog sumnje da je u subotu uveče, u svom automobilu, silovao 12-godišnju pastorku Ž. N.

ШТА САМ ДРУГО МОГЛА... Исповест девојчице (12) која је оптужила очуха за силовање на задњем седишту аутомобила

Foto: A. Delić

Užas se dogodio na livadi između njihovog sela i obližnjeg Bogatića, kada su, prema nezvaničnim informacijama, pošli na noćno kupanje na tople izvore. Devojčica je nekako uspela da pobegne i pretrči put do kuće dug tri kilometra i tako se spase možda i veće tragedije.

Majka devojčice - Foto: A. Delić

Devojčica je istražnim organima ispričala da je očuh, kada su krenuli "na banju", ošamario i primorao da pređe na zadnje sedište, gde se desio užasan čin. Automobil je zaključao, ali kako je bio u alkoholisanom stanju, ubrzo je zaspao pa je dete nekako uspelo da se iskrade.

ŽENA SAMA NA PLEĆIMA NOSILA KUĆU

KOMŠIJE u Banovom Polju nemaju mnogo lepog da kažu o Milenku. Vele da je često pio, ali i maltretirao porodicu. Celu kuću, praktično, nosila je supruga Suzana, radeći na njivi i u nadnici.

- Radio je i on kada nije pio i tada bi u kući zavladao sklad. Ali kratko bi trajale te njegove promene nabolje - priča nam jedna komšinica. - Međutim, nikome u selu nije padalo na um da bi Milenko na ovako gnusan način nasrnuo na pastorku.

- Udario mi je šamar, plakala sam i vrištala, ali niko nije mogao da me čuje - ispričala je devojčica. - Bili smo u polju pored puta... Pobegla sam iz auta i zvala majku na mobilni telefon da joj kažem, a onda sam potrčala prema kući po mraku. Šta sam drugo mogla...

Majka Suzana kaže da je zanemela nakon ovakvog ćerkinog poziva. Samo je pozvala prijatelje - porodicu Radonjić iz susednog sela Sovljaka, a i policija je stigla malo kasnije.

- Milenko je preke naravi i stalno me je fizički maltretirao, ali nikada ga nisam prijavila jer sam se plašila da će mi deca biti oduzeta - ispričala nam je usplahirena majka Suzana (29). - Ovako nešto, ipak, nikada nisam mogla ni da pretpostavim. Imam sa njim četvoro dece, trojicu sinova i bebu koja nema još ni godinu dana.

Napastvovana 12-godišnja devojčica je Suzanina kćerka iz prvog braka, a prema majčinim rečima, očuh nikada nije pokazivao odbojnost ili mržnju prema njoj. Kada bi kupovao za zajedničku decu, nikada ne bi zaboravljao ni na pastorku, pa majka, praktično, sa te strane nije mogla da se požali.

Novosti

- Tukao me je, ali decu nije dirao. Međutim, čudna situacija desila se i nedavno kada je moju ćerku, takođe, hteo da vodi na kupanje. Nešto kao da sam osetila i nisam dozvoljavala. Posvađali smo se strahovito zbog toga - priča Suznana ne skrivajući jecaje.

Policajci iz Mačve dobro poznaju područje pa su, prema opisu devojčice brzo locirali Milenka, koga su pronašli potpuno nagog u autu. Bio je u alkoholisanom stanju i samo su mu stavili lisice, a test je pokazao 0,37 promila alkohola u krvi. Određeno mu je zadržavanje i on će danas stati pred višeg javnog tužioca u Šapcu.

Odmah nakon hapšenja Milenka, policajci su obezbedili mesto gde se nalazio automobil, a u nedelju ujutu izvršen je detaljan pregled vozila i, kako saznajemo, nađeni su tragovi krvi. Nesrećnu devojčicu, u međuvremenu, pregledao je ginekolog koji je potvrdio postojanje povreda na intimnim organima.

PODVODILA MALOLETNU ĆERKU?!

NIŠKA policija uhapsila je B.J. (48) iz Katuna u okolini Aleksinca zbog sumnje da je dve godine, kako se sumnja, "podvodila svoju maloletnu ćerku (13) radi prostitucije". Ova žena je uhapšena i zbog sumnje za trgovinu ljudima, a nezvanično, na saslušanju je negirala krivačna dela koja joj se stavljaju na teret. Pod sumnjom da su počinili isto krivično delo, privedeni su i četvorica muškaraca K.M. (26), S.S. (57), P.A. (30) i N.Š. (46).

PROVERA CENTARA ZA SOCIJALNI RAD

POVODOM sumnje u vezi sa zanemarivanjanjem deteta i seksualnog iskorišćavanja, resorni ministar Zoran Đorđević naložio je juče "da se izvrši hitan nadzor nad stručnim radom u centrima za socijalni rad u Aleksincu i Bogatiću u konkretnim predmetima zaštite dece i porodica".

U saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja se navodi da su "nadležni u obavezi da u što hitnijem roku, izvrše nadzor i izveštaj o nadzoru dostave ministru na uvid, kako bi se preduzele odgovarajuće mere i dalje postupalo u skladu sa zakonom i ovlašćenjima".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!