PRIVEDEN OSUMNJIČENI ZA PRONEVERU: Tvrdi se da je prisvojio 3,8 miliona dinara

S.J.Matić

07. 02. 2023. u 16:39

U POSEBNOM odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je saslušan Novica J. (49) zbog sumnje da je na štetu Privrednog društva "Tamiš Dunav" d.o.o. u kojem je zaposlen, od avgusta 2016. do maja prošle godine sebi i drugima pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 3,8 miliona dinara.

ПРИВЕДЕН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ПРОНЕВЕРУ: Тврди се да је присвојио 3,8 милиона динара

Foto D. Milovanović

Kako je saopšteno, na teret mu se stavlja da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti, tako što je prisvajao pogonsko gorivo koje mu je bilo povereno na rad.

- Novica J. je bio zaposlen na mestu pomoćnika šefa radionice na vodnom području društva, zaduženom za obezbeđivanje, nabavku i redovno snabdevanje gorivom, mazivom i ostalim potrebnim materijalima radne mehanizacije, kao i za vođenje evidencije utroška goriva - saopšteno je iz Tužilaštva.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela. 

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

HRVATI OPET PRISVAJAJU ĐOKOVIĆA! Ispovest Novakovog dede: Ja sam uvek govorio da sam Jugosloven ili Hrvat, nikad nisam bio Srbin