VELIKA ZAPLENA NA HORGOŠU: Carinici kod Turskih državljana otkrili štek od 40 000 evra (FOTO)

Novosti onlajn

04. 10. 2021. u 16:37

CARINICI su u saradnji sa policijom 2. oktobra 2021. godine na graničnom prelazu Horgoš otkrili skoro 40.000 neprijavljenih evra kod dvojice putnika koji su prethodno tvrdili da kod sebe imaju samo dozvoljeni iznos od po 10.000 evra.

ВЕЛИКА ЗАПЛЕНА НА ХОРГОШУ: Цариници код Турских држављана открили штек од 40 000 евра (ФОТО)

FOTO: uprava carine

Neprijavljeni novac je otkriven na ulazu u zemlju, u automobilu ''VMW X5'' nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji turski državljanin koji se u društvu jednog sunarodnika iz Nemačke uputio ka Turskoj. 

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave obojica su rekli da sa sobom nose samo lične stvari, dok su na pitanje o gotovom novcu odgovorili različito.

Vozač je rekao da kod sebe ima 7.150 evra, dok je 33-godišnji suvozač tvrdio da ima 8.000 evra.

Da bi proverili istinitost njihovih izjava, auto je izdvojen za detaljnu kontrolu, kada je ispod suvozačkog sedišta najpre otkrivena crna kesa sa 15.500 evra koje niko nije pomenuo.

Potom je usledio i pregled putnika kojim je utvrđeno da suvozač u džepu donjeg dela trenerke ima još 14.600 neprijavljenih evra.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak novca privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji će se voditi protiv suvozača koji se izjasnio kao vlasnik celokupne neprijavljene sume.

Podsećamo putnike, naročito one koji su u tranzitu, da je unos novca u Srbiju slobodan, ali da se gotovina u iznosu od 10.000 evra (ili nekoj drugoj valuti) i više, obavezno mora prijaviti.

Kada se novac prijavi na ulazu u zemlju, dobija se potvrda sa kojom bez ikakvih problema može da se izađe iz zemlje.

BONUS VIDEO:

VIŠE SINOVA NEMAM, SVU PETORICU SAM SAHRANILA: Nesrećna sudbina Živke Marković iz Varvarina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije