FORMIRAN TIM KOJI ĆE 24 SATA DNEVNO RADITI SA DFC: Pred Srbijom veliki regionalni projekti

Tanjug

23. 09. 2020. u 11:44

MINISTARSTVO građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture formiralo je poseban tim koji će raditi 24 sata dnevno na projektima sa američkom Međunarodnom razvojnom finansijskom korporacijom (DFC), izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović.

ФОРМИРАН ТИМ КОЈИ ЋЕ 24 САТА ДНЕВНО РАДИТИ СА ДФЦ: Пред Србијом велики регионални пројекти

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ona je posle sastanka sa predstavnicima DFC-a i EXIM banke, u Klubu poslanika, rekla da su velike stvari pred nama, kao i da se to ne odnosi samo na povezivanje sa Prištinom auto-putem Niš - Merdare - Priština, kao i železnicom, već i na regionalne projekte na kojima će se raditi.

Istakla je da je danas održan prvi radni sastanak sa DFC-om, kao i da će to ministarstvo nastaviti da priprema projektnu dokumentaciju kako bi što pre usledila i realizacija.

- Želimo vrlo brzo da imamo realizaciju projekata i rezultate koje ćemo ponuditi građanima - naglasila je Mihajlović.

Prenela je novinarima da su na današnjem sastanku bili i predstavnici Koridora Srbije, Puteva Srbije i srpskih železnica i da su razgovrali, pre svega, o tome kako da se unapredi infrastruktura, kao i o projektima koje su dogovorili predsednici Srbije i SAD, a koji će povezati region.

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje današnjim sastancima srpskih zvaničnika sa DFC-om i EXIM bankom i izjavio da je Ministarstvo građevinarstvo, kao i uvek, sastanku pristupilo profesionalno, pokazalo spremnost za rad i viziju za Srbiju u povezivanju sa regionom.

Ističe da su svi planovi tog ministarstva u skladu sa ciljevima srpskog i američkog predsednika, Aleksandra Vučića i Donalda Trampa, o kojima se, podseća, govorilo na sastanku u Vašingtonu.

- Spremni smo da radimo sa Ministarstvom građevinarstva i Koridorima Srbije, kako bismo imali rezultate koji će unaprediti životni standard svih građana u regionu - zaključio je Godfri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)