PODRŠKA GRAĐANKAMA OPŠTINE MEROŠINA: Gojkovićeva razgovarala sa ženama iz različitih udruženja

Novosti online

08. 11. 2023. u 11:30

ČLANICA Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković razgovarala je „na čajanki“ u opštini Merošina sa ženama iz različitih udruženja koja se bave očuvanjem kulturnog nasleđa, zaštitom životne sredine i razvojem turizma, kao i sa zdravstvenim radnicama i vaspitačicama o položaju žena u seoskim sredinama.

ПОДРШКА ГРАЂАНКАМА ОПШТИНЕ МЕРОШИНА: Гојковићева разговарала са женама из различитих удружења

Foto: Printskrin/sns_srbija

Gojkovićeva je rekla da veliki broj žena zainteresovanih za današnji razgovor jasno pokazuje njihovu želju da ostanu da žive u selu, ali i kako treba da izgleda budućnost Srbije.

- Razgovarali smo o tome šta žene žele i da li će izaći na izbore 17. decembra. Sve žene sa kojima sam u Merošini razgovarala su donele odluku, a žene vrlo promišljeno glasaju - istakla je Maja Gojković. 

Foto: Printskrin/sns_srbija

Ukazala je da su žene u Merošini pokazale da cene to što Srpska napredna stranka čini da naša zemlja ima političku i ekonomsku stabilnost.

- Cene to što imamo nove puteve koji nas povezuju, puteve zbog kojih imamo više investitora koji otvaraju nova radna mesta i što su sada veće šanse da se zaposle u svom rodnom mestu. Žene cene i što se grade predškolske i zdravstvene ustanove, kao i što ne moraju da idu negde u grad gde se rade preventivni pregledi - rekla je Gojkovićeva.

- Glas žena opredeljuje kako će izgledati budućnost Srbije, a ove žene koje su razgovarale sa mnom se slažu da Srbija ne sme da stane - poručila je Maja Gojković. 

Tokom čajanke sa ženama u Merošini, Gojkovićeva je razgovarala o predlogu da se objekat nekadašnje škole u kom se ne održava nastava prilagodi kao prostor za ženska udruženja koja se bave rukotvorinama. Na taj način bi se, kako je Gojkovićeva rekla, napravio jedan manji muzej u kom bi se žene bavile zaštitom kulturnog nasleđa i svojim rukotvorinama zaslužile i pažnju turista.

BONUS VIDEO: PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Treća epizoda video-serijala "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)