DO SINOĆ 300.000 PRIJAVA ZA POMOĆ OD 10.000 DINARA: Evo kako da se prijavite i proverite svoj status

Novosti online

21. 08. 2023. u 09:10

PRIJAVLjIVANjE za jednokratnu pomoć države od 10.000 dinara za decu do 16 godina počelo je u ponoć 20. avgusta i trajaće tačno mesec dana, sve do 20. septembra.

ДО СИНОЋ 300.000 ПРИЈАВА ЗА ПОМОЋ ОД 10.000 ДИНАРА: Ево како да се пријавите и проверите свој статус

Foto: Instagram/mali_sinisa

Već prvog dana, tačnije za samo 13 sati, stigao je rekordan broj prijava, za čak 200.000 dece. Sinoć do 18 časova brojka se "popela" na 300.000, potvrđeno je u Ministarstvu finansija.

Pravo na jednokratnu pomoć države od 10.000 dinara za decu do 16 godina ima 1.190.000 dece, i za tu meru država je izdvojila oko 100 miliona evra. Kako smo već pisali, prijava je omogućena na sajtu Uprave za trezor i sastoji se od nekoliko koraka.

Prijava se vrši preko portala Uprave za trezor, postupak prijave je vrlo jednostavan, a ovo su podaci koje je potrebno uneti:

  • JMBG majke,
  • broj lične karte majke,
  • naziv banke u kojoj posedujete račun ili želite da vam pomoć bude isplaćena.

Prijava se odvija elektronski na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs.

Kako da proverite status prijave?

Što se tiče provere statusa prijave, to isto možete proveriti na sajtu uprave za trezor. Sve što treba da uradite jeste da unesete broj lične karte i matični broj da biste proverili da li ste se uspešno prijavili.

Za one koji nemaju račun ni u jednoj banci, nakon što na portalu odaberu banku biće im otvoren namenski račun na koji će država uplatiti novac. Po unošenju svih potrebnih podataka dobija se i obaveštenje o uspešnoj prijavi.

Ukoliko uočite neki problem, ili vam novac ne bude uplaćen, na sajtu Uprave za trezor klikom na sivo polje i unosom podataka možete isti i prijaviti.

Pravo na novčanu pomoć za decu ima svako dete koje je državljanin Srbije i staro do 17 godina (ne i ona od 17). Tačnije, pravo na pomoć ostvaruju sva deca koja do 20. novembra 2023. navrše 16 godina.

(Informer)

BONUS VIDEO:

IVANA VULETA NAKON SVETSKOG ZLATA: Toliko dugo maštaš i sanjaš, ali uvek nedostaje nešto

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)