SAJBER TIM BRANI BOJE SRBIJE U BEČU: Naši mladi stručnjaci na evropskom takmičenju u elektronskoj bezbednosti

V.C.S.

13. 09. 2022. u 13:00

TIM od deset mladih stručnjaka braniće boje Srbije u Beču na Evropskom takmičenju iz sajber bezbednosti. Događaj se organizuje po osmi put, a realizuje se pod pokroviteljstvom Agencije EU za sajber bezbednost (ENISA), Evropske komisije i organizacije Sajber bezbednost Austrije.

САЈБЕР ТИМ БРАНИ БОЈЕ СРБИЈЕ У БЕЧУ: Наши млади стручњаци на европском такмичењу у електронској безбедности

FOTO: Arhiva novosti

Članovi tima izabrani su tokom ovogodišnjeg ciklusa nacionalnog takmičenja iz sajber bezbednosti, koje se organizuje treći put, a u okviru projekta "Sajber heroj". Projekat sprovodi fondacija Mreža za sajber bezbednost, a od ove godine suorganizator je i Fondacija Registar nacionalnog internet domena Srbije.

Nacionalni tim Srbije, koji čine mladi talenti uzrasta od 18 do 25 godina, imaće priliku da sa vršnjacima iz drugih zemalja razmenjuje iskustva i znanja, ali i da se takmiči u rešavanju zadataka iz oblasti veb-sigurnosti, bezbednosti mobilnih uređaja, kripto zagonetki, reverznog inženjeringa i digitalne forenzike.
Evropsko takmičenje u Beču nije kraj takmičarskog programa za talente koje je okupio program "Sajber heroj," jer nacionalno finale tek sledi, 28. septembra, kada će se 85 srednjoškolaca i studenata podeljenih u 16 timova takmičiti u rešavanju 10 izazova i oblasti sajber bezbednosti.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april