BEZ GUŽVI NA "PREŠEVU": Mali predah od letnjeg haosa na granicama

Novosti online

25. 07. 2022. u 17:47

NA graničnom prelazu "Preševo" na ulazu u Severnu Makedoniju tretnuno bez većih zadržavanja.

БЕЗ ГУЖВИ НА ПРЕШЕВУ: Мали предах од летњег хаоса на границама

Foto: Novosti

Na "Preševu", prema informacijama Uprave granične policije, putnička vozila juče ujutru na izlazu iz zemlje čekala su dva sata, što je znatno duže nego danas poslepodne.

Stanje na graničnim prelazima

Putnička vozila, prema izveštaju Uprave granične policije od 17 i 15 čekaju na prelazu Gradina na izlazu iz zemlje 150 minuta, dok na Preševu čekaju 60 minuta.

Na prelazima Gostun i Jabuka putnička vozila čekaju 45 minuta i na ulazu i na izlazu iz zemlje.

Teretna vozila čekaju na Horgošu 120 minuta prilikom izlaska iz zemlje, a na Kelebiji 60 minuta.

Putevi Srbije upozoravaju na izmene režim saobraćaja na pojedinim deonicama, pa tako zbog radova na izradnji mosta preko Pepeljuše do 1. novembra biće sužen put Kruševac (Jasika) - Koševi i to sa leve strane.

Na deonici Bajina Bašta - Perućac do 1. septembra od 7 do 22 časa zbog radova na sanaciji klizišta „Bušinsko polje“ saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila.

Isti režim primenjuje se na deonici Kovin - most na Dunavu i to do 20. avgusta od 7 do 17 časova, a razlog su radovi na rehabilitaciji puta.

Na auto-putu E-75, na deonici petlja Ražanj - petlja Pojate do 1. septembra odvijau se radovi na rehabilitaciji kolovoza. Za saobraćaj zatvorena leva kolovozna traka u smeru ka Beogradu, pa se saobraćaj odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom.

Na deonici Knić - Mrčajevci do 15. septembra planirani su radvi na mostu preko Bresničkog potoka uz naizmenično propuštanje vozila.

Upozorenje AMSS

Prvi radni dan u nedelkji samo je za nijansu smanjio pritisak na graničnim prelazima naplatnim rampama i auto-putevima, ali su ostale letnje vrućine i vožnja po vrelom asfaltu koja otežava hlađenje vitalnih delova motora i donosi iznenadne kvarove na vozilu od kojih je pregrevanje motora ili pucanje pneumatika možda najučestalije.

Zato je i vožnja u najtoplijem delu dana rizična, pa ukoliko primetite nepravilnost u radu motora ili se suočite sa kvarom na vozilu pokušajte da stignete do prvog bezbednog mesta, parkinga, pumpe ili isključenja sa autoputa kako bi bili na sigurnom dok ne stigne pomoć na putu, savetuje AMS S.

BONUS VIDEO - NENORMALNE GUŽVE NA PRELAZU BAJAKOVO - BATROVCI: Čekanje i više od tri i po sata

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna