MINISTAR VULIN: Zato što smo ćutali zato su nam se zločini i ponavljali

Novosti online

22. 04. 2022. u 15:10

ZATO što srpski narod nije govorio i nije znao ništa o Jasenovcu zato je doživeo da mu se ponovi Jasenovac kroz "Oluju", kroz brojne druge zločine na prostorima bivše Jugoslavije u toku građanskog rata - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin na obeležavanju trideset godina rada Muzeja žrtava genocida.

МИНИСТАР ВУЛИН: Зато што смо ћутали зато су нам се злочини и понављали

Foto: Ministarstvo

- Osamdeset godina smo čekali da jasenovačke žrtve dobiju jednu ulicu u Beogradu, da dobiju jednu spomen ploču u Beogradu. Čekali smo da predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić bude prvi predsednik Srbije koji se usudio da izgovori istinu o jasenovačkom genocidu i jasenovačkim žrtvama. Zato što smo ćutali zato su nam se zločini i ponavljali. Narod koji ima iskustvo jasenovačkog genocida, narod koji su ubijali u Jadovnu, narod koji posle oslobođenja nije smeo ni da plače nad svojim žrtvama, nema pravo da dopusti da neko drugi odlučuje umesto njega i da mu neko drugi piše istoriju. Zato stvaranje srpskog sveta jeste zadatak ove generacije političara kako se jasenovački genocid, kako se "Oluja", martovski pogrom više nikada ne bi ponovili - poručio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ZEMLJOTRES KOD NIKŠIĆA: Žarište locirano na dubini od 12 kilometara