NAJRIZIČNIJI DECA BICIKLISTI: Projekat centra za unapređenje bezbednosti u saobraćaju

Lj. P.

08. 11. 2021. u 17:33

CENTAR za unapređenje bezbednosti u saobraćaju je tokom jeseni realizovao projekat podizanja svesti dece vozača bicikala u oblasti bezbednosti u saobraćaju. Projekat je finansirala Uprava za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada, a bio je namenjen učenicima četvrtih razreda novosadskih osnovnih škola.

НАЈРИЗИЧНИЈИ ДЕЦА БИЦИКЛИСТИ: Пројекат центра за унапређење безбедности у саобраћају

eddukacija dece biciklista u saobraćaju

Pored toga, organizovane su i javne akcije na nekoliko lokacija u gradu, gde su deci i njihovim roditeljima deljeni promotivni materijali i svetlosno-signalni uređaji za bicikle, kao i saveti kako da na bezbedan način učestvuju u saobraćaju kao biciklisti.

Cilj edukacije bio je unapređenje bezbednosti u saobraćaju biciklista i dece biciklista na teritoriji grada Grada Novog Sada, uvažavajući karakteristike ove ranjive kategorije učesnika u saobraćaju. Jedan od ključnih elemenata za dostizanje manje izloženosti rizicima za decu u saobraćaju je kontinuirano saobraćajno obrazovanje. Prosečna starost povređenog deteta bicikliste je 10 godina. Posmatrano pojedinačno po godinama starosti, najviše povređene dece biciklista je imalo 12 ili 14 godina starosti, pa je u tim godinama najveći rizik da deca biciklisti budu povređeni u saobraćajnim nezgodama.

Tokom predavanja u školama, vodilo se računa o svim preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja epidemije virusa COVID 19, tako da su ona realizovana u školskim dvorištima i fiskulturnim salama. Svaka od škola dobila je film sa predavanjem na temu bezbednog učešća biciklista u saobraćaju, uz POWER POINT prezentaciju sa osnovnim savetima i objašnjenjem najčešćih situacija u kojima se deca kao vozači bicikala mogu naći u saobraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024