ZA VOLONTERE KOJI SU POMAGALI U IMUNIZACIJI: Zahvalnice uečnicima 27 medicinskih škola

Lj.B.

17. 06. 2021. u 15:51

U ZNAK zahvalnosti za vrline i odgovornost koje su pokazali, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je zahvalnice učenicima 27 medicinskih i srodnih srednjih škola, koji su volonterski pomagali u procesu imunizacije tokom pandemije KOVID 19.

ЗА ВОЛОНТЕРЕ КОЈИ СУ ПОМАГАЛИ У ИМУНИЗАЦИЈИ: Захвалнице уечницима 27 медицинских школа

Foto: Z. Gligorijević

Zahvalnice je dobilo 747 učenika koji su bili uključeni u proces imunizacije. Oni su kroz angažovanje u ovim procesima jačali medicinsku etiku, profesionalno se osposobljavali i za ovakve situacije i pružali pomoć društvenoj zajednici i medicinskim radnicima.

- Humanost, jedinstvo, plemenitost, požrtvovanost i kolegijalnost su vrline koje krase ove učenike i njihove profesore. Bravo deco, bravo profesori - poručio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Volontirali su učenici iz ovoh škola: Medicinska škola Zrenjanin, Hemijsko - medicinska škola Vršac, Srednja - medicinska škola "Dr Ružica Rip" Sombor, Srednja medicinska škola Subotica, Medicinska škola "7. April" Novi Sad,Medicinska škola "Beograd" Beograd, Zubotehnička škola, Beograd, Medicinska škola Beograd, Zvezdara, Srednja medicinska škola "Milutin Milanković" Beograd, Farmaceutsko - fizioterapeutska škola Beograd, Medicinska škola "Nadežda Petrović" Zemun, Medicinska škola sa domom učenika "Sestre Ninković", Kragujevac,Medicinska škola "Danilo Dimitrijević" Ćuprija, Medicinska škola Užice i Srednja stručna škola "Miloš Crnjanski" Kikinda.

Ministarsvo je uputilo zahvanost i maturantkinji Škole za dizajn iz Beograda Nadi Tomić, koja je izradila idejno rešenje za zahvalnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili