DA OBOLELI OD KORONE LAKŠE DIŠU: Opšta bolnica u Pljevljima dobiće sistem za dovod kiseonika

M. D.

07. 04. 2021. u 21:15

ELEKTROPRIVREDA Crne Gore uručila je donaciju Opštoj bolnici u Pljevljima donaciju od 15.000 evra namenjenu za instalaciju sistema centralnog dovoda kiseonika za potrebe Kovid bolnice, koji je preko potrebna za unapređenje lečenja pacijenata.

ДА ОБОЛЕЛИ ОД КОРОНЕ ЛАКШЕ ДИШУ: Општа болница у Пљевљима добиће систем за довод кисеоника

Foto: M. Drobnjak

- Od EPCG, kao nacionalne kompanije, očekuje se da doprinese društvenoj zajednici, pogotovo kada se građani i država nalaze u specifičnoj situaciji, kakva je pandemija KOVID 19. Pljevlja su vrlo značajna karika crnogorskog energetskog lanca i posebno mi je zadovoljstvo da baš bolnici u Pljevljima bude usmerena prva donacija od mog postavljenja za izvršnog direktora kompanije. Nadam se da će naša podrška doprineti bržem i lakšem oporavku pacijenata, ali i donekle olakšati rad svakodnevni rad zdravstvenim radnicima - kazao je Nikola Rovčanin, izvršni direktor EPCG, prilikom potpisivanja ugovora o donaciji dodajući da EPCG mora pokazivati senzibilitet za društveno odgovorno poslovanje i društveno odgovorne prakse, kao dio dugoročne poslovne strategije, naročito kada su u pitanje javne zdravstvene ustanove kojima je podrška neophodna zbog dugotrajne borbe sa pandemijom Kovid 19.

Rovčanin je naglasio i da će se, dok on bude na čelu kompanije, kroz strateško, dugoročno delovanje posebna pažnja posvetiti podršci društvenoj zajednici, kako u zdravstvu, tako i u drugim oblastima od značaja za njen razvoj, kako na lokalnom, tako i nacionalnom nivou. 

Direktor Opšte bolnice Pljevlja, dr Saša Grbović kazao je da je pomoć Elektrprivrede za instalaciju sistema centralnog dovoda kiseonika za potrebe Kovid bolnice, od nemernljivog značaja u ovom trenutku za pljevaljsku bolnicu.

- Interno odelenje s odsekom za Infektivne bolesti je celokupno opredeljeno za kovid bolnicu. Kako pandemija već dugo traje, a sve je više pacijenata sa težom kliničkom slikom, sve je veća i potreba za kiseoničkom potporom. Do sada se potpora s kiseonikom pružala preko boca s kiseonikom a koji su zbog udaljenosti za nabavku i transport iziskivali velike troškove za našu ustanovu. Pomoć Elektrprivrede za instalaciju sistema centralnog dovoda kiseonika za potrebe Covid bolnice, od nemernljivog je značaja u ovom trenutku za našu bolnicu i naš grad - kazao je dr Saša Grbović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OKANOVIĆ TOKOM RATA ŽIVEO U LAZOVIĆEVOM DOMU: Zbog onoga što je učinio za mene, prvom sinu sam dao ime Danilo