STANJE JE KATASTROFALNO, TRPE PACIJENTI: Otvoreno pismo lekara Opšte bolnice Pljevlja ministarki zdravlja (FOTO)

M. D.

08. 03. 2021. u 20:42

LEKARI Opšte bolnice Pljevlja saopštili su da su prinuđeni da preko medija saopšte njihovo viđenje celokupne situacije i iznesu istinu o pravom stanju u pljevaljskoj zdrastvenoj ustanovi.

СТАЊЕ ЈЕ КАТАСТРОФАЛНО, ТРПЕ ПАЦИЈЕНТИ: Отворено писмо лекара Опште болнице Пљевља министарки здравља (ФОТО)

Foto: M. Drobnjak

Napominju da su se pre tri meseca obratili Ministarstvu zdravlja i nadležnoj ministarki i ukazali na složenu problematiku u Opštoj bolnici Pljevlja.

- Mesecima smo svedoci populističkih i patetičnih objava o samo jednom lekaru koji radi u Kovid stacionaru i koji na granici svojih mentalnih i fizičkih kapaciteta, bez dana odmora, zbrinjava najteže pacijente sa svojim odabranim timom srednjeg medicinskog kadra. Zanimljivo da niko ne postavlja pitanje, kako je to uopšte moguće i kakav Supermen treba da budete da bi ste se na takav način bavili medicinom, najtežim pacijentima??? – pitaju lekari dodajući da pri tome, dotična doktorka, da bi valjda opravdala status heroine koju joj je neko dodelio, nipodaštava pa čak i unižava rad svojih kolega kako na primarnom, tako i na sekundarnom nivou.

Lekari ističu da joj u tome bezrezervnu podršku pruža direktor Bolnice, Erduan Lalović. On je, kako tvrde, najveći krivac što je ovih dana pljevaljska bolnica prepoznata kao ustanova nezadovoljnih pacijenata, privilegovanih i omraženih zdravstvenih radnika, kao ustanova podela jer pomenuti funkcioniše na pomenutim principima, zarad ličnih interesa.

- Njega zdravstveni radnici i pacijenti apsolutno ne zanimaju i to je jedina istina - tvrde lekari u saopštenju naglašavajući da kovid pandemija traje već godinu dana a da u tom periodu direktor Lalović nije organizovao niti jedan zajednički sastanak lekarskog kadra.

Lekari napominju da da niko od njih nijednog momenta nije imao nameru da izbegne svoju lekarsku dužnost i pre svega ljudsku odgovornost u borbi sa Kovidom.

- Mi se nikome ne pravdamo. Mi smo svo vreme bili tu. Ali menadžment bolnice je taj koji je donosio iracionalne odluke čije posledice nažalost trpe naši sugrađani. Priča o dobrovoljcima koji su se javili za rad u Kovid stacionaru je prilično naivna. Da li je možda „dobrovoljac“ i neurolog iz Berana koji je ovih dana doveden da „vodi“ infektivno odelenje Opštoj bolnici Pljevlja?- pitaju lekari.

Tvrde da direktor ignoriše sopstveni kadar koji je apsolutno spreman i sada kao i pre godinu dana da se bezuslovno angažuje u ovoj vanrednoj situaciji.

- Jer ovo jeste vanredno stanje. I nije trenutak za bezprizorne manipulacije koje se uporno sprovode u ovoj ustanovi - kažu lekari.

- Šta je pozadina svih ovih dešavanja? Novac? Politički interesi? Interesi pojedinaca? Ne znamo i ne zanima nas. Ono što znamo jeste da je situacija vrlo ozbiljna, ali da odgovorni moraju da mobilišu i angažuju celokupan medicinski kadar (lekare, specijaliste, specijalizante, srednji medicinski kadar) na način koji se sprovodi u svim ostalim medicinskim ustanovama u našoj državi -z aključuju lekari Opšte Bolnice Pljevlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)