DA LI ĆE DA ODGOVARAJU SVI BATINAŠI? Lider pljevaljske Nove srpske demokratije o podizanju optužnog predloga protiv policajaca

M. D.

07. 04. 2021. u 20:15

VEST o podizanju optužnog predloga protiv policijskih službenika Centra bezbednosti Pljevlja zbog krivičnog dela zlostavljanje, svakako da predstavlja određeni pomak kada je u pitanju rasvetljavanje policijske brutalnosti koja je obeležila godinu za nama, ali nažalost ne i garanciju da će svi počinioci biti adekvatno sankcionisani.

ДА ЛИ ЋЕ ДА ОДГОВАРАЈУ СВИ БАТИНАШИ? Лидер пљеваљске Нове српске демократије о подизању оптужног предлога против полицајаца

Foto: M. Drobnjak

Ovo je kazao Milan Lekić predsednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Pljevlja i funkcioner DF-a.

- Ovo tvrdimo zbog nesprovedenih reformi u tužilaštvu, gde sede isključivo lojalni kadrovi DPS-a, ali i zbog neshvatljivog izostavljanja iz opštužnice policijskog službenika D. H. koji je, prema izjavi majke brutalno pretučenog Ognjena Mijatovića, prednjačio u maltretiranju koje je nastavljeno u stanici policije. Hrković je tom prilikom više puta udario Ognjena Mijatovića u grudni koš, tukao ga policijskom motorolom po glavi i pljuvao po licu - kazao je Lekić. 

On je podsetio da je odbornički klub Nove srpske demokratije u Skupštini opštine Pljevlja blagovremeno zatražio od predsednika Skupštine da se u lokalnom parlamentu raspravlja i donese zaključak kojim bi se tražilo od Centra bezbednosti Pljevlja i Osnovnog državnog tužilaštva da podnesu izveštaj o radu za period od 1. januara do 30. septembra 2020. godine, čime bi utvrdili konkretne počinioce i nalogodavce iz policije koji su u noći hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija izložili opasnosti mirne demonstrante u Pljevljima.

- Scene brutalnog prebijanja bespomoćnog Ognjena Mijatovića obišle su ne samo Crnu Goru, nego i region. Užasna slika koja je o našem gradu poslata u svet neka služi na čast svim pojedincima zbog kojih se o Pljevljima pričalo kao o nesigurnom podneblju. U više navrata smo ukazivali i apelovali da nesvakidašnja policijska besprizornost u slučaju Mijatovića ne sme da ostane nerasvetljena, a počinioci ovog sramnog dela neprocesuirani, jer je zainteresovanost javnosti za ovaj slučaj velika - kazao je Lekić.

Prema njegovim rečima ovo nije jedini slučaj kada su strukture bivšeg režima pokušale svojim bahatim ponašanjem da izazovu haos u pljevaljskoj opštini.

- Pamtimo dobro i grafite sa neprimerenim sadržajima koji su osvanuli u našem gradu odmah nakon parlamentarnih izbora, pamtimo i polomljena stakla na prostorijama Islamske zajednice, pamtimo razne pokušaje odnarođenog DPS sistema da unese razdor među Pljevljake - kazao je Lekić.

On je dodao da će Nova srpska demokratija sa punom pažnjom nastaviti da prati dalje procesuiranje slučaja prebijanja Ognjena Mijatovića, slučaj represije nad nedužnim građanima koji su mirno i dostojanstveno iskazali svoje nezadovoljstvo hapšenjem vladike Joanikija, ali i ostalih slučajeva.

- U tom smislu smo kao odgovorni politički subjekat u državnom parlamentu upravo i inicirali izmenu tužilačkih zakona i reformu celokupnog tužilačkog sistema kao preduslov nastavka neophodnih korijenitih promena u našem društvu - zaključio je Lekić.

M.D.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)