PRETUKLI PLJEVLJAKA DOK JE BRANIO JOANIKIJA: Optužni predlog protiv policajaca zbog akta nasilja nad demonstrantom

M. D.

06. 04. 2021. u 17:26

PROTIV pet policiskih službenika Centra bezbednosti Pljevlja Osnovno državno tužilaštvo u tom gradu, podnelo je Osnovnom sudu u Pljevljima optužni predlog zbog krivičnog dela zlostavljanje.

ПРЕТУКЛИ ПЉЕВЉАКА ДОК ЈЕ БРАНИО ЈОАНИКИЈА: Оптужни предлог против полицајаца због акта насиља над демонстрантом

Foto: Printscreen

Kako je saopšteno iz ODT-a, optužni predlog podnet je protiv I.N, V.B, R.S, G.M, S.K, koji su službenici Interventne jedinice policije.

Optužni predlog podnet je i protiv komandira Stanice policije u Centru bezbednosti Pljevlja Milana Jovića zbog krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

- Optužni predlog odnosi se na postupanje policijskih službenika prema oštećenom O.M. u večernjim satima 13.05.2020. godine u ulici Kralja Petra u Pljevljima  kada je došlo do okupljanja većeg broja građana u užem centru grada - naveli su iz Tužilaštva.

Oni su naveli da  su tom prilikom policijski službenici naneli lake telesne povrede O.M.

Slučaj prebijanja O. M. 13. maja prošle godine, od strane policiskih službenika u Pljevljima, tokom spontanog protesta građana povodom hapšenja vladike Joanikija i grupe sveštenika iz Nikšića nakon skoro godinu dana dobiće sudski epilog.

Nekoliko dana nakon incidenta, Savet za građansku kontrolu rada policije je saopštio da su policijski službenici CB Pljevlja u postupanju prema O. M. prekoračili ovlašćenja zbog čega je došlo do povrede prava.

U Osnovnom sudu u Pljevljima u toku je sudski postupak protiv O. M. Njega tužilaštvo sumnjiči da je 13. maja prošle godine počinio krivično delo napad na službeno lice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)