MILA I DALJE NAPUŠTAJU SARADNICI: Nastavlja se rasulo u DPS-u (FOTO)

B.D.

15. 10. 2020. u 19:29

ZA tri dana četri odbornika iz vladajuće koalicije u Baru napustili su partije –Demokratsku partiju socijalista (DPS) i Socijaldemokrate (SD).

МИЛА И ДАЉЕ НАПУШТАЈУ САРАДНИЦИ: Наставља се расуло у ДПС-у (ФОТО)

Foto AP

Danas su troje odbornika Socijaldemokrata u Skupštini opštine Bar napustili SD, a u narednom periodu, kako su najavili, delovaće kao samostalni odbornici. Pre tri dana Demokratsku partiju socijalista napustio je odbornik Miloš Fuštić i prešao u Demokratsku Crnu Goru.

Socijaldemokrate u Baru su napustili odbornici: Osman Đokić, Savo Pavlović i Slavica Adžić. Oni su potpisali izjavu u kojoj navode da odlaze iz partije zbog, kako kažu, “metoda i načina rada rukovođenja i odlučivanja u SD Bar, kao i ukupne partijske politike”. Takođe, dodaju “Uvereni da su razlozi kojima se rukovodimo u donošenju ove odluke praktično neotklonjivi”. Oni navode da će se zalagati za temeljne vrednosti i programske ciljeve partije čiji su bili članovi do sada.

Foto: D.B.

Doskorašnji član Demokratske partije socijalista (DPS) i odbornik te partije u Skupštini opštine Bar, Miloš Fuštić, učlanio se u Demokratsku Crnu Goru. Fuštić je kazao da će zbog građana Sutomora zadržati odbornički mandat. Upitan, da li će u SO Bar u narednom periodu biti u klubu odbornika Demokrata, ili kao nezavisni odbornik, Fuštić kaže da je on sada član Demokrata Crne Gore.

Kada je napušao DPS, Fuštić je razmišljao da vrati mandat DPS-u. Međutim, s obzirom da je čelnicima DPS-a u Baru, ističe Fuštić, samo važno da im se vrati mandat, on to ipak neće učiniti.

-Kao odbornik dobio sam podršku građana Sutomora gde ima mnogo problema. Ja sam njihov predstvanik u SO Bar i zalagaću se u lokalnom parlamentu da se ti problemi rešavaju, kazao je Fuštić i dodao da je DPS uzrok mnogih društvenih problema, te da on ne može da bude deo te partije.

Foto: D.B.

-Glasao sam protiv predloga DPS kad sam smatrao da nije u interesu svih građana govorio sam javno o zaštićenim pojedincima koji podižu višespratnice, duguju ogromne poreze, vrše zloupotrebe pod okriljem vlasti, dok običan građanin plaća sve to, rekao je Fušić koji je inače glavni poreski inspector u Opštini Bar. On je javno prozvao i neke od rukovodioca u MUP-u koji su uzurpirali državno zemljište, sagradii nelegalne komercaijalne objekte te za iste ne plaćaju porez državi, a kako Fuštić navodi “asistiraju u rušenju krovaa nad glavom sirotinji”

Foto: D.B.

On je istakao da je borba protiv svega onoga što je DPS kao vlast dozvoljavao razlog učlanjenja u Demokrate.

-Demokrate se zalažu za vrednosti kojima sam pripadao i kojima pripadam, ne deklarativno nego sušinski. U tome je razlika između DPS i Demokrata. Demokrate na državnom nivou i u Baru se beskompromisno bore za ono što je ispravno, ljudski, bez kalkulacija i hrabro, rekao je Fuštić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024