DA LI KALUĐEROVIĆ MOŽE DA BUDE OSUĐEN? Advokat o likvidaciji ubice sa Cetinja

D. B.

15. 08. 2022. u 19:02

ADVOKAT Boško Žurić smatra da Cetinjanin Neno Kaluđerović ne može biti krivično odgovoran ukoliko se utvrdi da je on usmrtio sugrđanina koji je počinio masakr na Cetinju. Više državno tužilaštvo utvrdiće od čijeg metka je stradao tridesetčetvorogodišnji Vuk Borilović

ДА ЛИ КАЛУЂЕРОВИЋ МОЖЕ ДА БУДЕ ОСУЂЕН? Адвокат о ликвидацији убице са Цетиња

Foto: Printskrin/Fejsbuk

O pravnim posledicama i eventualnoj krivičnoj odgovornosti Nenada Kaluđerovića za koga se, po do sada dostupnim informacijama, navodi da je lišio života ubicu, advokat Žurić kaže sledeće:

- Imajući u vidu da još uvek traje istraga o svim okolnostima ovog nemilog događaja, nemoguće je bilo šta konkretno reći dok se istraga ne završi. Ukoliko su zaista tačne do sada objavljene informacije da je Nenad Kaluđerović lišio života napadača tokom razmene vatre sa policijom, to onda u tim njegovim radnjama nema krivičnog dela niti njegove krivične odgovornosti pa samim tim i ne može biti osuđen, obzirom da je u takvoj situaciji onda on postupao u nužnoj odbrani odbijajući od svog i od dobra drugoga, u ovom slučaju policajaca, istovremen i protivpravan napad vatrenim oružjem.

Foto: S. Đ./Instagram/socijaldemokratecrnegore

 

- U situacijama kada su protipravnim napadom vatrenim oružjem, jednom ili više lica neposredno ugroženi život i telo kao dva najzačajnija dobra koja se štite krivičnim zakonikom, apsolutno je dozvoljeno u odbrani od jednog takvog napada upotrebiti vatreno oružje, obzirom da je u takvoj situaciji to jedina odbrana kojom bi se takav napad mogao efikasno odbiti.

Foto: Printscreen

 

Kako kaže Žurić "svaka druga odbrana bi mogla dovesti do najtežih posledica po onog ko je napadnut".

- Istraga koja je u toku treba da rasvetli sve okolnosti oko ovog događaja i u sklopu nje će svakako morati biti saslušan Nenad Kaluđerović i svi drugi prisutni svedoci, kao i obavljene i druge dokazne radnje, pre svega mislim na obdukciju tela napadača kako bi se se utvrdio tačan uzrok smrti - navodi advokat Žurić i ponavlja da je neophodno sačekati završetak istrage i utvrđivanje svih okolnosti ovog nemilog događaja.

Kaluđerović je, nakon saslušanja u svojstvu građanina pušten, a trenutno se čeka balistički nalaz.

BONUS VIDEO - Ubistvo u noćnom klubu u Nišu: Mladić preminuo posle obračuna noževima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GLUMICA PROŠLA PAKAO SA KLIČKOM: Odveo je našu ćerku u Ukrajinu, nije želeo da je vrati, ja sam lečila zavisnost od alkohola i droge